קשרים חברתיים, יצירת קשר חברי ויצירת קשר רומנטי הם בעלי חשיבות מהגבוהות ביותר אצל המתבגרים. מתבגרים רבים מגדירים את השמחה שלהם וההרגשה שלהם על סמך סוג וטיב הקשרים שהם מייצרים לעצמם. מתבגר שמרגיש אהוד ומקובל חברתית ויש לו אנשים רבים שהוא בקשר איתם יתפקד טוב יותר במסגרת הבית ספרית בפרט ובחיים שלו בכלל.
חלק מתהליך ההתבגרות הוא גיבוש החברה לה רוצים המתבגרים להשתייך וקבוצת השווים - החברים בני אותו הגיל הופכים להיות מאד חשובים ואף הכי חשובים. חלק ניכר מתקופת הגיבוש הזו קורה בבית הספר וקבוצת השווים היא החברים והחברות בכיתה ובשכבה. באופן הזה הופך בית הספר להיות גם "מעוז" חברתי עקרי של המתבגר.
מה קורה למתבגר שאינו מצליח למצוא את קבוצת השווים שלו ואינו משתלב בשום קבוצה חברתית?
מתבגרים שמתקשים ליצור קשרים חברתיים עלולים להרגיש בודדים, עצובים, חסרי מוטיבציה לימודית ועוד...הקושי ליצור קשרים חברתיים מספקים יכול לבוא ממספר גורמים: חוסר ביטחון, ערך עצמי נמוך, ביישנות ועוד.... גורם נוסף שיכול להיות מושפע מהקושי החברתי הוא התפקוד הלימודי. תפקידם של המתבגרים במעגל החיים הוא להיות תלמידים.
כאשר ישנו קושי חברתי ומרגישים לא טוב בתוך המסגרת, יתכנו בעקבות כך גם קשיים בתפקוד הלימודי. הקושי יכול לנבוע מתסכול רגשי שייצר חוסר מוטיבציה להשתתף בשיעור או אף להגיע אליו. מתבגרים שיש להם קשיים חברתיים צריכים עזרה. מתבגר שאינו מוצא את מקומו מבחינה חברתית יש לו סיכוי גבוה יותר להתנהגות סיכונית. יש לשים לב למתבגר המתקשה חברתית, לעודד, לתמוך ולהפגין אהבה. להפנות את תשומת ליבו לתכונות היפות והטובות שלו ולעודד אותו לפתח אותם. קשרים חברתיים הינם חשובים במיוחד בגיל זה אבל אפשר לבנות אותם בהדרגה גם בגיל מאוחר יותר.
http://www.hagitvered-tipulzoogi.co.il