הכנה מוקדמת לפני ראיון עבודה
שלחת קורות חיים והוזמנת לראיון עבודה? - נהדר, בהצלחה!
כדאי להתכונן היטב לפני הראיון, כדי להרגיש בטחון ונינוחות ופשוט לזרום ב'זמן אמת'.
2 שלבי הכנה לקראת הליכה לראיון: הכנה אישית -חשבון נפש פנימי, ביני לבין עצמי ודירוג סדרי עדיפויות, הכנה ממוקדת לראיון בחברה - בדיקה יסודית של החברה המגייסת.
הכנה אישית
נקודות חוזקה - בדוק בינך לבין עצמך והייה מודע לשיחה על נקודות החוזקה שלך, ליתרונות שאתה מביא, לניסיון, להשכלה, לקשרים והיכרויות בתחום המקצועי, לכישורים ויכולות, לתועלת שאתה מביא למעסיק. קודם כל חשובה המודעות האישית שלך, החזוקים, הביטחון העצמי והידיעה בערך עצמך , זה אחר כך משליך על הדרך שבה תציג את עצמך.
הצגה עצמית - כדאי להתכונן בתקציר באורך כ-3 דקות המסכם בקצרה את יכולותיך. חלק מהמראיינים אוהבים להתחיל ראיון ב:'ספר לי על עצמך'. צריך להיות מאוד מוכנים לכך.
אפשר לעשות זאת עם בן משפחה ולקבל חוות דעת על הרהיטות והדיבור השוטף, אפשר לעשות זאת באופן עצמאי מול המראה, אפשר ומומלץ להתייעץ עם יועץ מקצועי המנוסה בתחומי גיוס, כוח אדם ומשאבי אנוש.
סדרי עדיפויות - אין ספק שהרצון המיידי הוא להשתלב בעבודה ולהיות מרוצה, אבל כדאי להגדיר בינך לבין עצמך מה סדרי העדיפויות והחשיבות. מה ההעדפות, על מה מתעקשים ואיפה אפשר להתגמש ולוותר. כולנו יודעים ששביעות רצון מהעבודה בנויה ממרכיבים שונים של תפקיד, תחומי עניין, מיקום, גודל החברה, תחומי אחריות, שעות, הרכב חברתי והנפשות הפועלות, קידום ניהולי וגם משכורת, תנאים, רכב. כל אלה יעזרו לך לקבל החלטות לגבי הדרך הנכונה בהמשך, לניהול משא ומתן שיביא לתחילת עבודה.
הכנה ממוקדת לחברה
הכרת החברה - לפני הפגישה החשובה כדאי לקבל מקסימום מידע לגבי החברה המעסיקה. להיכנס לאתר האינטרנט שלהם ולדעת בדיוק מה הם מוכרים או מפתחים, מה השירותים שהם מציעים, כמה עובדים בחברה ומי הנפשות הפועלות, שמות מנהלים בכירים או מנהלים בדרגי ביניים, האם הם קשורים לחברות בינלאומיות, פרויקטים מוצלחים שהם מפרסמים באתר יכולים להיות נושא שיחה מצוין בראיון, מבנה אירגוני, חזון החברה.
אם ניתן לקבל פרטים נוספים מחברים או מכרים שעובדים באירגון - זה נפלא. זה ייתן זווית ראייה נוספת בהקשר לסגנון לבוש, אוירה, היררכיה פנימית, מי באמת מקבל החלטות. כל הפרטים הללו חשובים מאוד גם מנקודת מבטך, המועמד כהכנה לראיון וגם מנקודת מבט המראיין, המועמד מבין את המערכת והצרכים - זה מקצר תהליכים.
הכרת התפקיד - בדוק מה מחפשים והתאם את עצמך לצרכים. אם הופנית על ידי חברת כוח אדם או חברת השמה, בקש מהרכזת לברר עבורך את מקסימום הפרטים, אם הוזמנת בשיטת 'חבר מביא חבר' - עוד יותר טוב, יש לך מקור אינפורמציה פנימי שיעדכן במהלכים, אם יש בידיך רק פרטים שפורסמו באתרי דרושים או בעיתון, נסה לקרוא בין השורות , לבדוק איך הציגו והגדירו את התפקיד. בכל מקרה נסה להציג התאמה , בין דרישות התפקיד כפי שהוצגו לבין מה שאתה מביא לתפקיד.
החשוב מכל - הכנה מוקדמת תשרה הרגשת בטחון וניסיון.
בהצלחה!
נכתב על ידי ענת ספיר
מנכ'ל חברת ספיר ג'ובס
052-6418884, 09-7717297
anat@sapirjobs.com
המאמר נכתב על ידי ענת ספיר - מנכ'ל חברת ספיר ג'ובס
מאמנת אישית לעבודה וקריירה ויועצת השמה בכירה
ענת ספיר , בגין 8/8, רעננה
טלפון 09-7717297, 052-6418884
anat@sapirjobs.com
http://www.sapirjobs.com
מאמנת אישית לעבודה וקריירה ויועצת השמה בכירה
ענת ספיר , בגין 8/8, רעננה
טלפון 09-7717297, 052-6418884
anat@sapirjobs.com
http://www.sapirjobs.com