כל עסק חייב ב ניהול פנקסי חשבונות.
מס הכנסה מחייב עסק לנהל מערכת חשבונות באחת השיטות הנהוגות שמתאימה לאופי העסק והיקפו וזאת לפי סעיף 2 לפקודה בפקודת מס הכנסה.
הביטוי אופי עסק = מתייחס לאותו ענף בו מדובר.
לכל ענף ישנן פעילות המייחדות אותו משאר הענפים וכל ניהול פנקסי חשבונות שונה בכל עסק בחלק מהדרישות.
שוני זה בפעילות בענף מסוים צריך לבוא לידי ביטוי ברישום ו ניהול פנקסי חשבונות מיוחדים בהתאם לצורתו המיוחדת של אותו ענף וזאת על מנת שפעילותו תשתקף באופן מלא בפנקסיו.
היקף העסק נמדד ע"י מספר מועסקים מחו עסקאות מספר עסקאות וכ"ו .
ישנם סנקציות רבות וקנסות בגין אי ניהול ספרים (ניהול פנקסי חשבונות) או סטייה מהותית. רצוי וכדאי למנוע אי נעימויות מול פקיד שומה ולדאוג ל ניהול פנקסי חשבונות בהתאם לדרישות ולנהלים.
יש לשים לב להוראות המדויקות של ניהול פנקסי חשבונות ולעבוד על פיהם.
• סוגי ספרים שיש לנהל: ספר לקוחות, קבלות, הזמנות, חשבוניות
• שיטות ניהול פנקסי חשבונות שיש לנהל : שיטה חד צידית או שיטה כפולה
• עיתוי רישום בספרים: בספרים כמו קבלות, חשבוניות, הזמנות
• החזקת ספרי הפדיון של העסק – בנק, קופה
• רשימות מלאי לסוף שנה
עוסק זעיר לפי חוק מע"מ בסעיף 31/3 חייב ב ניהול פנקסי חשבונות אשר יכללו לפחות: שוברי קבלה או ספר פדיון יומי, תיק תיעוד חוץ.
הקלות פטורים וסטיות ב ניהול פנקסי חשבונותעוסק אשר מחמת היקפו/אופיו של העסק יכול לבקש הקלות ב ניהול פנקסי חשבונות וזאת ע"י פנייה לפקיד שומה בבקשה מנומקת שבה יפרט את סיבת ההקלות המבוקשות. לרשימת משרדי פקיד שומה בארץ
חשיבותו של יועץ מס ב ניהול פנקסי חשבונותבעל עסק אינו מודע לחוקים ולתקנות שמחייב משרד מס הכנסה. בחלק חשוב זה בא לידי ביטוי תפקידו של יועץ מס ב ניהול פנקסי חשבונות.
תפקידו של יועץ מס הוא להנחות את בעל העסק וולהסבו לו במעמד פתיחת העסק אילו סוגי ספרים מתאימים לאותו העסק, מהן שיטות ניהול פנקסי חשבונות שעליו לבצע, האם מגיע לעסק זה הקלות במס וכל יתר הנושאים הקשורים ב ניהול פנקסי חשבונות. יעוץ טוב יכול לחסוך לעסק מאות ואף אלפי שקלים ולמנוע טעויות לא רצויות ב ניהול פנקסי חשבונות ובניהול העסק בכלל.
רח' יוסף נקר 29, פתח תקווה 49773
טלפקס. 03-9190625 | נייד. 052-5658422 |
E-mail. David10y@zahav.net.il
Web: http://www.taxmas.info