ספרד עשירה בשטחי אדמה פוריים. כתוצאה מכך, הבקר והצאן ניזונים היטב ומניבים חלב איכותי המסייע בהכנת גבינות משובחות.
גבינת המנצ'גו שאת הכנתה ניתן ללמוד בקורסים שלנו יחד עם לימוד הכנת גבינות נוספות, הינה גבינה ספרדית הידועה בכל העולם. גבינה זו מכינים מחלב כבשים, באזור לה מנשה. זוהי גבינה צהובה קשה שמרקמה סמיך וטעמה רענן.
ניתן למצוא בחנויות מגוון נדיב של גבינות מנצ'גו אבל רצוי לזכור שגבינת מנצ'גו האמיתית היא הגבינה אשר רשום עליה כי יוצרה באזור לה מנשה. גבינה זו החלו לייצר בשנת 1996 שלושה אחים שעיסוקם היה הכנת גבינות, והיא הפכה תוך זמן קצר לאחת מהגבינות הספרדיות המפורסמות ביותר.
כאשר ממשיכים לאורך האי מינורקה ניתן לפגוש בעיירה "מהון". זוהי עיירה חקלאית, בה נמצאות מחלבות קטנות אשר עיסוקן הוא הכנת גבינות במגוון סוגים, ובנוסף לכך מייצרות גבינת מהון בתהליכים מסורתיים. בעת הכנת גבינות כמו גבינת מהון לוקחים את הגבן ומכניסים לתוך בד המיועד לכך, מסובבים אותו ותולים לכמה ימים כדי להוציא את מי הגבינה.
גבינה זו עשויה מחלב פרה, היא מתאפיינת בניחוח מתוק ועסיסי והיא מזכירה את הגבינות גאודה ואדם. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הספרדים נוהגים לקחת את הגבינה כאשר היא בשלבי הבשלתה הראשונים ופורסים אותה, מפזרים מעליה שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ואוכלים בליווי זיתים. כשמניחים לגבינה להבשיל זמן נוסף היא מצוינת לטוסטים ולאפייה.
וכעת נעסוק בצד הצפון מערבי של ספרד, באזור גליציה שבו הטבע פורה מאוד. הכנת גבינות הינה נפוצה ביותר באזור זה, ואחת מהגבינות שמכינים באזור זה הינה גבינה מעושנת בשם טטייה. גבינה זו נקראת כך מכיוון שצורתה מזכירה עטין. בעת הכנת גבינות מסוג זה נוהגים לעשן את הגבינה בעישון עדין במשך שבועיים. צבעה מבחוץ כתום כהה ומבפנים צבעה לבן. טעמה עדין והיא בעלת מרקם קרמי.
וכעת נעסוק בתהליכי הכנת גבינות באזור ההררי של קנטבריה ונכיר את מלכת הגבינות הכחולות - גבינת קברלס. גבינה זו עשויה לעתים מחלב פרה ולעתים מחלב פרה שעורבב עם חלב עזים וכבשים, כל זאת בהתאם למתכון סודי. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הגבינה עוברת את תהליך הבשלתה בתוך מערות שבהרים באזור זה ומשם היא מקבלת את העורקים הכחולים ואת טעמה המשובח.
גבינה זו נוהגים להגיש בליווי ברנדי, שרי ויין אדום בתוספת סלט ובנוסף מגישים אותה בליווי יין מתוק לקינוח.
ואם מדברים על הרים חייבים להזכיר את גבינת הרונקל המיוצרת באזור הרי פירי נאיים שמפרידים את ספרד מצרפת. באזור זה הכבשים יוצאות למרעה באזורים גבוהים אלה ולכן החלב מכיל אחוזי שומן גבוהים והוא נחשב לאיכותי ביותר וכתוצאה מכך, בעת הכנת גבינות מחלב זה מתקבלת גבינה בעלת טעם וארומה מיוחדים.
גבינת המנצ'גו שאת הכנתה ניתן ללמוד בקורסים שלנו יחד עם לימוד הכנת גבינות נוספות, הינה גבינה ספרדית הידועה בכל העולם. גבינה זו מכינים מחלב כבשים, באזור לה מנשה. זוהי גבינה צהובה קשה שמרקמה סמיך וטעמה רענן.
ניתן למצוא בחנויות מגוון נדיב של גבינות מנצ'גו אבל רצוי לזכור שגבינת מנצ'גו האמיתית היא הגבינה אשר רשום עליה כי יוצרה באזור לה מנשה. גבינה זו החלו לייצר בשנת 1996 שלושה אחים שעיסוקם היה הכנת גבינות, והיא הפכה תוך זמן קצר לאחת מהגבינות הספרדיות המפורסמות ביותר.
כאשר ממשיכים לאורך האי מינורקה ניתן לפגוש בעיירה "מהון". זוהי עיירה חקלאית, בה נמצאות מחלבות קטנות אשר עיסוקן הוא הכנת גבינות במגוון סוגים, ובנוסף לכך מייצרות גבינת מהון בתהליכים מסורתיים. בעת הכנת גבינות כמו גבינת מהון לוקחים את הגבן ומכניסים לתוך בד המיועד לכך, מסובבים אותו ותולים לכמה ימים כדי להוציא את מי הגבינה.
גבינה זו עשויה מחלב פרה, היא מתאפיינת בניחוח מתוק ועסיסי והיא מזכירה את הגבינות גאודה ואדם. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הספרדים נוהגים לקחת את הגבינה כאשר היא בשלבי הבשלתה הראשונים ופורסים אותה, מפזרים מעליה שמן זית, מתבלים בפלפל שחור ואוכלים בליווי זיתים. כשמניחים לגבינה להבשיל זמן נוסף היא מצוינת לטוסטים ולאפייה.
וכעת נעסוק בצד הצפון מערבי של ספרד, באזור גליציה שבו הטבע פורה מאוד. הכנת גבינות הינה נפוצה ביותר באזור זה, ואחת מהגבינות שמכינים באזור זה הינה גבינה מעושנת בשם טטייה. גבינה זו נקראת כך מכיוון שצורתה מזכירה עטין. בעת הכנת גבינות מסוג זה נוהגים לעשן את הגבינה בעישון עדין במשך שבועיים. צבעה מבחוץ כתום כהה ומבפנים צבעה לבן. טעמה עדין והיא בעלת מרקם קרמי.
וכעת נעסוק בתהליכי הכנת גבינות באזור ההררי של קנטבריה ונכיר את מלכת הגבינות הכחולות - גבינת קברלס. גבינה זו עשויה לעתים מחלב פרה ולעתים מחלב פרה שעורבב עם חלב עזים וכבשים, כל זאת בהתאם למתכון סודי. בעת הכנת גבינות מסוג זה, הגבינה עוברת את תהליך הבשלתה בתוך מערות שבהרים באזור זה ומשם היא מקבלת את העורקים הכחולים ואת טעמה המשובח.
גבינה זו נוהגים להגיש בליווי ברנדי, שרי ויין אדום בתוספת סלט ובנוסף מגישים אותה בליווי יין מתוק לקינוח.
ואם מדברים על הרים חייבים להזכיר את גבינת הרונקל המיוצרת באזור הרי פירי נאיים שמפרידים את ספרד מצרפת. באזור זה הכבשים יוצאות למרעה באזורים גבוהים אלה ולכן החלב מכיל אחוזי שומן גבוהים והוא נחשב לאיכותי ביותר וכתוצאה מכך, בעת הכנת גבינות מחלב זה מתקבלת גבינה בעלת טעם וארומה מיוחדים.
הכנת גבינות
גבינות
גבינה
צוות "גבינות מהלב" מעביר קורסים להכנת גבינות מכל הסוגים. לקבלת מידע נוסף הנכם מוזמנים לגלוש באתר שלנו דרך הקישורים הנ"ל.
גבינות
גבינה
צוות "גבינות מהלב" מעביר קורסים להכנת גבינות מכל הסוגים. לקבלת מידע נוסף הנכם מוזמנים לגלוש באתר שלנו דרך הקישורים הנ"ל.