ביטוח זה דבר חשוב מאוד, ובעיקר כשזה מגיע לטיולים בחו"ל. אנחנו במדינה זרה, לא דוברים את השפה המקומית, עורכים פעילויות מאתגרות ולעיתים מטיילים במקומות מרוחקים ולא מיושבים. אלו הן רק מעט מהסיבות המחייבות אותנו "לחשוב מראש" ולהצטייד בביטוח נסיעות שהוא אפקטיבי ו"תפור" לצרכינו.
בבואנו לבחור את הפוליסה המתאימה לנו ביותר, עלינו לבדוק מספר היבטים חשובים כגון:
1. האם במקרה של בעיה רפואית או פציעה ישנו כיסוי לאשפוז ולטיפולי המשך, לאחר האשפוז.
2. ישנם דברים שהם לכאורה "אלמנטאריים", בכל ביטוח נסיעות לחו"ל, אך אינם מכוסים, כדוגמת טיפולי חירום בשיניים. כדאי לבדוק האם הפוליסה מכסה גם טיפולים כאלו שיכולים בקלות "לקלקל" את הטיול ולהוות הוצאה כספית כבדה ובלתי מתוכננת.
3. במקרים קיצוניים, יתכן ולא נוכל לקבל טיפול רפואי הולם, במדינה בה אנו מטיילים (לדוגמא: מדינות העולם השלישי וכאלו שאין ביכולתם לספק שירות רפואי ממומחה) ואנו נאלץ לטוס חזרה לישראל ולקבל את הטיפול בארץ. לכן, חשוב לוודא שישנה אפשרות לכיסוי מלא של ההטסה ארצה
4. כאשר מבצעים פעילות של ספורט אתגרי, חשוב מאוד לוודא כי ישנה תוספת בפוליסה לאיתור וחילוץ. זאת בניגוד לפוליסה שבה ישנו כיסוי הוצאות אשפוז וטיפולים רפואיים בלבד.
לאחר שווידאנו שהפוליסה, אכן מכסה את כל התחומים הרלוונטיים לנו בביטוח נסיעות שמותאם לצרכינו , אפשר לגשת ולוודא את מחירה. מחירי הפוליסות בדרך כלל נעים בין 2 ל-3 דולר ליום, לכל היותר, אך במקרים מסוימים יכולים לעלות עד ל-10- 15 דולר, לנפש, ליממה. מדוע? מפני שישנם כיסויים מיוחדים המעלים את גובה הפוליסה ליום, לדוגמא- אדם העוסק בספורט חורף שגילו מעל 85, יאלץ לשלם תוספת של 10 דולר בפרמיה, ליום ביטוח.
לסיכום, פוליסת הביטוח מורכבת מהרבה סעיפים, חריגות והגבלות. לכן, עלינו להיות רציניים ולבחור בביטוח נסיעות אמין ומותאם לצרכינו, בכדי שנוכל "לישון בשקט" וליהנות מהטיול, נופש, בבטחה ובשקט נפשי.
הכותבת נוהגת לטייל בחו"ל מדי שנה ובקיאותה בתחום בהטיולים וביטוח נסיעות היא רחבה. במאמר זה בחרה לשים דגש על ביטוח נסיעות לחו"ל.