פורסם לראשונה במדור השיווק של ד''ר אסף בקר בירחון אותות של איגוד המפרסמים 1993, בתוספת יחודית לשנת 2010: מאמר זה אולי יוסיף לך ידע ואולי גם יביא לך רווחים משיווק באינטרנט - פרטים בהמשך
איך שיווקו בישראל בתחילת שנות התשעים? מה נשאר אותו דבר ומה השתנה? מה היו השיקולים והרעיונות של טובי המשווקים בארץ שהובילו את רוב הענפים במדיה ובפעילות השטח, והניעו את גלגלי הכלכלה? חשוב לזכור שמדובר בעידן שבו הערוץ המסחרי רק נולד, האינטרנט היה משהו חדש ועתידי, ושיווק באינטרנט עוד לא היה אפילו בגדר חלום. על כל אלה, בסדרה של 100 ראיונות קצרים שקיים ד''ר אסף בקר עם מנהלי שיווק, מנכ"לים וסמנכ"לים של חברות רבות ממגוון ענפים. הראיונות פורסמו במסגרת המדור של אסף בקר "מן השווקים" בירחון אותות של איגוד המפרסמים. מותר לחייך בנוסטלגיה מול חלק מן המחשבות, אך לא מעט מן הרעיונות לא נס ליחם והם מהווים גם היום חומר מעניין למחשבה ולהפעלה מחודשת. חשיבותם הפוטנציאלית של ראיונות אלה לאנשי ניהול ושיווק, אינה רק המבט הרטרוספקטיבי: יש כאן הזדמנות להיחשף לפעילות שיווקית של מוצרים רבים במגוון ענפים, מזווית שמראה כי שיווק זה שיווק ואין חדש תחת השמש, ובכל זאת, לכולנו יש מה ללמוד מן האחרים שעשו זאת לפנינו.
חלפו כמעט עשרים שנה, והיום השיווק עובר בקצב מדהים לאינטרנט. אומרים שכולם עושים המון כסף באינטרנט, אבל מי זה כולם ואיפה הכסף? זה רק נותן לנו תחושה שאנחנו מפספסים את הרכבת. כך הרגשתי גם אני וכל המאמרים שקראתי רק בלבלו אותי, עד שמצאתי באינטרנט את הספר של הארווי סגל. אחרי כל כך הרבה זמן (וכסף) שבזבזתי על כל מיני מדריכים באינטרנט, בסוף מצאתי את המדריך הכי טוב למתחילים (ולמתקדמים) שלקח אותי צעד אחר צעד אל העולם החדש. יותר מזה, מתוך הכרת נפש המשווקים, הארווי קודם כל מלמד איך להשיג מכירות שיכניסו את הדולרים הראשונים להרמת המוראל, ואחר כך השמיים הם הגבול.
כן, ועוד משהו: את הספר קיבלתי חינם, כולל רשות להעביר אותו חינם לקוראים שלי. אז הנה בבקשה, לרשותכם המדריך שעזר לי ויעזור לכם, אבל עדיין אל תלחצו על הכתובת: קודם תקראו את הראיון, במשבצת למטה מחכה לכם הלינק לספר ולעוד כמה הפתעות.
http://www.supertips.com/ultimate/x/?id=4499
לפני שנים, המוסיקה האלקטרונית שבקעה מרמקולי מכוניות סנוקרסט, היתה מעוררת את בלוטות הרוק של הילדים בשכונה. כמו אפקט הרפלקס המותנה של פאבלוב, הצעד הבא של כל ילד עבר דרך הארנק של אמא, ומשם ישר לתור שעל המדרכה, אל מול החלון של הרכב הצהוב. אישית אני מכיר כמה מקרים, בהם האפקט פעל דווקא על האמא, ששלחה את הילד להביא לה גלידה. אבל מאז עברו שנים, וסנוקרסט עברו מן הרחוב אל המטבח ומשם ישר אל הסלון. מעבר כזה, במיוחד בשוק הגלידות, מחייב השקעות משמעותיות בתשתית ייצור והפצה ובעיקר במיתוג ושיווק המוצר עצמו.
ראיון עם דני טיין, מנהל סנוקרסט
''אסטרטגיית סנוקרסט בפיתוח מוצרים חדשים מתמקדת בשלושה תחומים עיקריים: הרחבת קבוצות מוצרים מצליחות - אסטרטגיית שלוחות המותג תוך ניצול מותגים מוכרים ומבוקשים. לדוגמא: פריטי - שלגון מפרי טבעי בטעם בננה, שמצטרף ל-4 טעמי השלגונים של פריטי: תות, אננס, קוקוס ומשמש, שנחלו הצלחה גדולה בשנה שעברה. דוגמא נוספת: שלגון בוס שקדים - מצטרף לסדרת שלגוני בוס בטעם שוקו וניל היוקרתיים המיוצרים מגלידת שמנת עשירה בציפוי עבה של שוקולד, באריזת קרטון המקנה למוצר יוקרתיות וחגיגיות. 2. פיתוח מוצרים וסדרות חדשות - חידושים לפי דרישות השוק ואל מול פעילות בלתי פוסקת של המתחרים (יצרנים ויבואנים).
חטיפי גלידה למשל - השנה יצאה סנוקרסט עם שלושה סוגי חטיפים: חטיף קרטייה - בטעם וניל עם ליבת קרם אגוזים (מוצר זה זכה במקום הראשון במיון החטיפים המיוצרים בארץ בסקר טעימה מקצועי שנערך על ידי העיתון מעריב). חטיף בום - חטיף בטעם אגוזים במילוי קרמל ובוטנים בציפוי שוקולד. מוצר חדש נוסף לעונה הנוכחית: שלגון ''שוקו עוד'' בטעם שוקו וניל במילוי ליבת שוקולד נוגט ובציפוי שוקולד. 3. פיתוח טכנולוגיות חדשניות - חדשנות בנסיון לרכוש יתרונות שיווקיים באמצעות יתרונות טכנולוגיים''.
כדוגמא לכך מציין טיין מושג חדש בענף הגלידות: סדרת שלגונים מפרי טבעי שלא היו בנמצא בענף הגלידות בישראל. אבל גולת הכותרת של חדשנות סנוקרסט השנה, שזכתה לחשיפה הגדולה ביותר היא סדרת ''נמס בפה''. סדרה זו היא פרי פיתוח טכנולוגי חדשני של גלידה קפואה אך רכה לאכילה. ''הסדרה כוללת גלידות באריזות 1.5 ליטר ו-2 ליטר: ספיישלס, שמנת ויוגורט.
החדרת סדרת נמס בפה לוותה במסע פרסום אגרסיבי, בשילוט חוצות, רדיו, מודעות בעיתונים, שיקופיות חסות בטלוויזיה ושלטים על כל כלי הרכב של החברה. בנוסף נערכה פעילות קידום מכירות בנקודות המכירה על ידי דיילות, אפשרות טעימה וחלוקת חומר פרסומי''.
מבחינתי, גלידות בכלל, ואלו של סנוקרסט שתוארו כאן לדוגמא, אינן מוצר יבש, תרתי משמע. את כל הגלידות שברשימה טעמתי בשלבים, בכמה מובנים. לא בבת אחת, כי הדיאטה מחייבת פינוק הדרגתי, שבא במנות קטנות כגמול על הציפייה המאופקת לסוף היום. החוויה מתחילה בעצם המחשבות המתעוררות למראה האריזה, הכוללת בדרך כלל תיאור שכבות המוצר ותמונה אטרקטיבית למניעת כל טעות של הדמיון. המגע הקר של שלב הקילוף מבשר התעלמות טוטלית מן הסביבה הדורשת ביס בזמן ההתמקדות האיטית בתענוגות האכילה של הקריר-מתוק-נמס הזה.
האפשרות ליהנות כך חייבה את פילוח השוק לפי מוצרים לילדים חפוזים הרוצים ארטיק ולרוץ לרחוב, ומוצרים אנינים הדורשים בגרות ואפילו נסיון באכילה איטית ומענגת. בפלח לכל המשפחה, סדרת נמס בפה באה ופתרה לי דילמה אמיתית: אני לא מסוגל לנגוס קפוא וקשה, אך המסת הגלידה לדרגת הרכות הדרושה מביאה לאיבוד האפקט המיוחד של הקור על בית הבליעה. סידרת נמס בפה פתרה כאמור את הדילמה, והביאה את הקור ברכות אל המקום המתאים, מבלי לאבד את האפשרות לחוש במלוא הטעם.
ומה עוד יהיה השנה, שאלתי את שאלת הלקוח הדורש גיוון בלתי נלאה. ''יהיו עוד מוצרים חדשים ומיוחדים, הן באריזות משפחתיות והן במנות אישיות'', מבטיח טיין לקיץ הנוכחי, אך כמקובל בענף תחרותי זה, הוא אינו מוכן לחשוף את החידושים, אפילו לא ברמז.
איך שיווקו בישראל בתחילת שנות התשעים? מה נשאר אותו דבר ומה השתנה? מה היו השיקולים והרעיונות של טובי המשווקים בארץ שהובילו את רוב הענפים במדיה ובפעילות השטח, והניעו את גלגלי הכלכלה? חשוב לזכור שמדובר בעידן שבו הערוץ המסחרי רק נולד, האינטרנט היה משהו חדש ועתידי, ושיווק באינטרנט עוד לא היה אפילו בגדר חלום. על כל אלה, בסדרה של 100 ראיונות קצרים שקיים ד''ר אסף בקר עם מנהלי שיווק, מנכ"לים וסמנכ"לים של חברות רבות ממגוון ענפים. הראיונות פורסמו במסגרת המדור של אסף בקר "מן השווקים" בירחון אותות של איגוד המפרסמים. מותר לחייך בנוסטלגיה מול חלק מן המחשבות, אך לא מעט מן הרעיונות לא נס ליחם והם מהווים גם היום חומר מעניין למחשבה ולהפעלה מחודשת. חשיבותם הפוטנציאלית של ראיונות אלה לאנשי ניהול ושיווק, אינה רק המבט הרטרוספקטיבי: יש כאן הזדמנות להיחשף לפעילות שיווקית של מוצרים רבים במגוון ענפים, מזווית שמראה כי שיווק זה שיווק ואין חדש תחת השמש, ובכל זאת, לכולנו יש מה ללמוד מן האחרים שעשו זאת לפנינו.
חלפו כמעט עשרים שנה, והיום השיווק עובר בקצב מדהים לאינטרנט. אומרים שכולם עושים המון כסף באינטרנט, אבל מי זה כולם ואיפה הכסף? זה רק נותן לנו תחושה שאנחנו מפספסים את הרכבת. כך הרגשתי גם אני וכל המאמרים שקראתי רק בלבלו אותי, עד שמצאתי באינטרנט את הספר של הארווי סגל. אחרי כל כך הרבה זמן (וכסף) שבזבזתי על כל מיני מדריכים באינטרנט, בסוף מצאתי את המדריך הכי טוב למתחילים (ולמתקדמים) שלקח אותי צעד אחר צעד אל העולם החדש. יותר מזה, מתוך הכרת נפש המשווקים, הארווי קודם כל מלמד איך להשיג מכירות שיכניסו את הדולרים הראשונים להרמת המוראל, ואחר כך השמיים הם הגבול.
כן, ועוד משהו: את הספר קיבלתי חינם, כולל רשות להעביר אותו חינם לקוראים שלי. אז הנה בבקשה, לרשותכם המדריך שעזר לי ויעזור לכם, אבל עדיין אל תלחצו על הכתובת: קודם תקראו את הראיון, במשבצת למטה מחכה לכם הלינק לספר ולעוד כמה הפתעות.
http://www.supertips.com/ultimate/x/?id=4499
לפני שנים, המוסיקה האלקטרונית שבקעה מרמקולי מכוניות סנוקרסט, היתה מעוררת את בלוטות הרוק של הילדים בשכונה. כמו אפקט הרפלקס המותנה של פאבלוב, הצעד הבא של כל ילד עבר דרך הארנק של אמא, ומשם ישר לתור שעל המדרכה, אל מול החלון של הרכב הצהוב. אישית אני מכיר כמה מקרים, בהם האפקט פעל דווקא על האמא, ששלחה את הילד להביא לה גלידה. אבל מאז עברו שנים, וסנוקרסט עברו מן הרחוב אל המטבח ומשם ישר אל הסלון. מעבר כזה, במיוחד בשוק הגלידות, מחייב השקעות משמעותיות בתשתית ייצור והפצה ובעיקר במיתוג ושיווק המוצר עצמו.
ראיון עם דני טיין, מנהל סנוקרסט
''אסטרטגיית סנוקרסט בפיתוח מוצרים חדשים מתמקדת בשלושה תחומים עיקריים: הרחבת קבוצות מוצרים מצליחות - אסטרטגיית שלוחות המותג תוך ניצול מותגים מוכרים ומבוקשים. לדוגמא: פריטי - שלגון מפרי טבעי בטעם בננה, שמצטרף ל-4 טעמי השלגונים של פריטי: תות, אננס, קוקוס ומשמש, שנחלו הצלחה גדולה בשנה שעברה. דוגמא נוספת: שלגון בוס שקדים - מצטרף לסדרת שלגוני בוס בטעם שוקו וניל היוקרתיים המיוצרים מגלידת שמנת עשירה בציפוי עבה של שוקולד, באריזת קרטון המקנה למוצר יוקרתיות וחגיגיות. 2. פיתוח מוצרים וסדרות חדשות - חידושים לפי דרישות השוק ואל מול פעילות בלתי פוסקת של המתחרים (יצרנים ויבואנים).
חטיפי גלידה למשל - השנה יצאה סנוקרסט עם שלושה סוגי חטיפים: חטיף קרטייה - בטעם וניל עם ליבת קרם אגוזים (מוצר זה זכה במקום הראשון במיון החטיפים המיוצרים בארץ בסקר טעימה מקצועי שנערך על ידי העיתון מעריב). חטיף בום - חטיף בטעם אגוזים במילוי קרמל ובוטנים בציפוי שוקולד. מוצר חדש נוסף לעונה הנוכחית: שלגון ''שוקו עוד'' בטעם שוקו וניל במילוי ליבת שוקולד נוגט ובציפוי שוקולד. 3. פיתוח טכנולוגיות חדשניות - חדשנות בנסיון לרכוש יתרונות שיווקיים באמצעות יתרונות טכנולוגיים''.
כדוגמא לכך מציין טיין מושג חדש בענף הגלידות: סדרת שלגונים מפרי טבעי שלא היו בנמצא בענף הגלידות בישראל. אבל גולת הכותרת של חדשנות סנוקרסט השנה, שזכתה לחשיפה הגדולה ביותר היא סדרת ''נמס בפה''. סדרה זו היא פרי פיתוח טכנולוגי חדשני של גלידה קפואה אך רכה לאכילה. ''הסדרה כוללת גלידות באריזות 1.5 ליטר ו-2 ליטר: ספיישלס, שמנת ויוגורט.
החדרת סדרת נמס בפה לוותה במסע פרסום אגרסיבי, בשילוט חוצות, רדיו, מודעות בעיתונים, שיקופיות חסות בטלוויזיה ושלטים על כל כלי הרכב של החברה. בנוסף נערכה פעילות קידום מכירות בנקודות המכירה על ידי דיילות, אפשרות טעימה וחלוקת חומר פרסומי''.
מבחינתי, גלידות בכלל, ואלו של סנוקרסט שתוארו כאן לדוגמא, אינן מוצר יבש, תרתי משמע. את כל הגלידות שברשימה טעמתי בשלבים, בכמה מובנים. לא בבת אחת, כי הדיאטה מחייבת פינוק הדרגתי, שבא במנות קטנות כגמול על הציפייה המאופקת לסוף היום. החוויה מתחילה בעצם המחשבות המתעוררות למראה האריזה, הכוללת בדרך כלל תיאור שכבות המוצר ותמונה אטרקטיבית למניעת כל טעות של הדמיון. המגע הקר של שלב הקילוף מבשר התעלמות טוטלית מן הסביבה הדורשת ביס בזמן ההתמקדות האיטית בתענוגות האכילה של הקריר-מתוק-נמס הזה.
האפשרות ליהנות כך חייבה את פילוח השוק לפי מוצרים לילדים חפוזים הרוצים ארטיק ולרוץ לרחוב, ומוצרים אנינים הדורשים בגרות ואפילו נסיון באכילה איטית ומענגת. בפלח לכל המשפחה, סדרת נמס בפה באה ופתרה לי דילמה אמיתית: אני לא מסוגל לנגוס קפוא וקשה, אך המסת הגלידה לדרגת הרכות הדרושה מביאה לאיבוד האפקט המיוחד של הקור על בית הבליעה. סידרת נמס בפה פתרה כאמור את הדילמה, והביאה את הקור ברכות אל המקום המתאים, מבלי לאבד את האפשרות לחוש במלוא הטעם.
ומה עוד יהיה השנה, שאלתי את שאלת הלקוח הדורש גיוון בלתי נלאה. ''יהיו עוד מוצרים חדשים ומיוחדים, הן באריזות משפחתיות והן במנות אישיות'', מבטיח טיין לקיץ הנוכחי, אך כמקובל בענף תחרותי זה, הוא אינו מוכן לחשוף את החידושים, אפילו לא ברמז.
שיווק המכשיר למניעת הזעה בכפות הידיים והרגליים https://www.nosweat.co.il/
הטיפול היעיל להפסקת זיעה בידיים וברגליים ללא כאבים וללא תופעות לוואי.
הטיפול היעיל להפסקת זיעה בידיים וברגליים ללא כאבים וללא תופעות לוואי.