לאחסון אתרים בחו"ל יתרונות רבים, ונמנה כמה מהם:
א. המחיר.
ראשית כל האחסון זול, ניתן לומר פי אין סוף, ממחיר האחסון בארץ. שכן בארץ חבילת אחסון ב-40 ש"ח בדרך כלל תכלול בין 150 -300 מגה. ואילו בחו"ל רוב חבילות האחסון של החברות הגדולות נעות בין 7 ל-10 דולר, ונותנות לקונה שטח אחסון לא מוגבל (או כ6000 ג'יגה, שלרוב המשתמשים זה שווה ערך לבלתי מוגבל).
ב. ללא הגבלת דומיינים. באחסון אתרים בחו"ל בדרך כלל ניתנת האפשרות לאחסן כמה דומיינים שרוצים על אותו חשבון אחסון. בארץ לעומת זאת, רוב החברות מאפשרות אחסון של דומיין אחד עד שלושה בחשבון אחד. מעבר לכך, כיוון ששטח האחסון ממילא קטן, גם לו היה ניתן לאחסן כמות בלתי מוגבלת של דומיינים, ממילא לא היה מספיק שטח אחסון כדי לשים יותר משניים-שלושה אתרים בחשבון (אלא אם כן מדובר באתרי html פשוטים).
ג. שליטה בהגדרות השרת. באחסון בחו"ל, במקרים רבים ניתנת גישה חופשית לקובץ הhtacces, מה שמאפשר שליטה על הגדרות השרת. לעומת זאת חברות האחסון בארץ הרבה יותר קשוחות, ולא מאפשרות שינוי הגדרות של השרת. שינוי ההגדרות יכול לעזור פעמים רבות לעמוד בדרישות של מערכות כמו ג'ומלה ווורדפרס.
ד. סקריפטים אוטומטיים. באחסון אתרים בחו"ל בדרך כלל מקבלים חבילת סקריפטים להתקנה אוטומטית, וכן לעדכון התוכנה לאחר ההתקנה בלחיצת כפתור. בחברות רבות בארץ יש חבילת סקריפטים לא מעודכנת, כך למשל יצא לי להתקין ג'ומלה דרך חבילה כזו, שהיה ישן בשתי מהדורות מהמהדורה הנוכחית.
ה. תמיכה סביב השעון. בחברות גדולות בחו"ל תקבלו תמיכה 24 שעות ביממה, מה שאין כן בחברות בארץ, בהן בדרך כלל תקבלו תמיכה רק בשעות העבודה. אם אתם בונים אתרים בשעות הלילה בעיקר, עניין התמיכה יכול להיות בהחלט חיסרון אם תאחסנו בארץ.
ו. החזר בספי תוך 30 יום. ברוב חברות האחסון הגדולות, תקבלו החזר כספי מלא תוך 30 יום, אם מאיזושהי סיבה לא תהיו מרוצים.
אז למה בעצם לא לאחסן בחו"ל? ישנם גם יתרונות לאחסון האתר בארץ.
א. מהירות. אתר שמכוון בעיקר לקהל יעד ישראלי, יהיה יותר איטי לגולשים מהארץ אם יאוחסן בחו"ל. מדובר בהבדל מהירות קטן מאוד, ובקושי תשימו לב אליו, אך הוא בהחלט קיים.
ב. תמיכה בעברית. אם אין לכם מושג באנגלית, הרי שתתקשו לקבל תמיכה אם תזדקקו לה, ואז בהחלט לא כדאי לבחור לאחסן את האתר בחו"ל. ד. לפרנס ישראלים. אנחנו בעד לפרנס ישראלים ולא לקנות הכל בחו"ל.
עד כאן השיקולים. ניתן ללמוד עוד על השיקולים לכאן ולכאן בהשוואה בין חברות אחסון בסרטון כאן.
ועכשיו עצה אישית. אם אתם מתחילים בתחום, עדיף שתלכו על חו"ל (אם יש לכם רמה בסיסית של אנגלית), כך שאם לא תסתדרו, תוכלו לבקש את כספכם בחזרה. לאחר שתתמקצעו, תשקלו שוב. ניתן ללמוד על שיקוליבסרטון זה תוכלו לראות הסבר נוסף על השיקולים במציאת חברת אחסון זולה.