גלוקוזמין
גלוקוזמין הינו חומר המיוצר בגוף ותפקידו לשמור על הגמישות הוא מצוי בסחוס ומאפשר טווח תנועה רחב. בתהליך ההזדקנות מאבד הגוף גלוקוזמין דבר המשפיע על גמישות הסחוס ועלול להשפיע על שחיקתו.
כונדרואיטין הינו הרכיב חשוב הנמצא בסחוס בגידים וברצועות, תוספת של כונדרואיטין מסייעת בהיווצרות מחודשת של הרקמות ומאטה את השחיקה על ידי הגברת העיכוב האינזימטי הפועל לפירוקו של הסחוס.
גלוקוזמין הוא חומר טבעי המורכב מגלוקוז ומחומצת אמינו גלוטמין. הגלוקוזמין חיוני לבניית מולקולות ועיצובן ברקמות כגון: עצמות, גידים, רצועות, ציפורניים, עור, עיניים, לב וכלי דם ורקמות אחרות.
הגלוקוזמין חיוני לפרוטאינים שקשורים מים בסחוס (CARTILAGE).
כאשר יותר גלוקוזמין פנויים, יותר פרוטאוגליקנים מיוצרים, שומרים על אחסון הסחוס במפרק.
כיום ניתן למצא בשוק בחנויות הטבע צורות שונות של גלוקוזמינים והם: גלוקוזמין הידרו כלואריד, N - אציטיל- גלוקוזמין וגלוקוזמין סולפאט. כאשר רוב המחקרים שבוצעו בעולם, בוצעו על האחרון - גלוקוזמין סולפאט.
הגלוקוזמין סופלאט נבדק על יותר מ 6,000 אנשים ב- 20 מחקרים בשיטת כפל הסניות וקבוצת בקרת פלצבו.
הגלוקוזמין סופלאט משפעל את המטבוליזם של הכונדרוציטים (CHONDROCOTES). הכונדרומיטים (תאי הסחוס) הם האלמנטים היחידים החיים בסחוס, הם בונים סחוס במטריקס ע"י המרת הגלוקוזמין לפרוטאוגליקנים.
מחקרים הראו קורולציה בין נוכחות הגלוקזמין ועליה ביצור פרוטאוגליקנים (PROTEOGLYCAN).
הגלוקוזמין הינה מולקולה קטנה (יחידה פשוטה) ולכן היא נספגת בקלות ובמהירות. בבדיקות מעבדה הראו שמולקולת גלוקזמין סולפאט נספגת בכ98%.
המולקולות במוצרים אחרים, כמו כונדרואיטין סולפאט בסחוס קרישים, הם הרבה יותר גדולים ובעלי ספיגה נמוכה יותר בחולדות (פחות מ13% מכונדרואיטין סולפאט). מתוכם, הגלוקוזמין סולפאט הינה המולקולה היחידה שיכולה להכנס בצורה מושלמת.
CARTIALGO שהם המחסומים הסינוביאליים. (הם דומים לדרך שהגוף יכול להשתמש בפרוטאין (חלבון) רק לאחר פירוקו לחומצות אמינו).
השילוב של גלוקוזמין עם הגופרית (סולפור) יעילה במיוחד, בגלל שסחוסי המפרקים דורשים את שני הרכיבים כדי לשמור על החוזק ואיכות הסחוס. מחקרים הראו שגופרית בשיתוף פעולה עם פרוטאוגליקנים - PROTEOGLYC. הגופרית בנוסף עוזרת לפעילות מטבולית בגוף לגלוקוזמין.
צורות אחרות של גלוקוזמין וכונדריאטין סולפאט, מחקרים מדווחים על:
N אציטיל גלוקוזמין וגלוקוזמין הידרוכלוריד לא הוכחו כאפקטבים. שום מחקר לא הראה או הוכיח את יעולתם לתפקוד הפרקים.
מולקולות הכונדרואיטים סולפאט הינם גדולים מדי בכדי לעבור ישירות לתוך הקולגן מטריקס. מחקרים הכונדרואיטין סולפאט לא ניספג ישירות מהקיבה. בשל הספיגה הדלה, מעט מאוד או אם הכלל לא מתקבלת היעילות.
ד"ר יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן כושר אישי מרצה ומלמד בתחומי התזונה, הרפואה והספורט בבית הספר למאמנים אוניברסיטת ת"א - וינגייט, במדרשה לתרבות הגוף - אמריקה ישראל, ובמכון מור (חברת בת של קופת חולים כללית). לפגישת ייעוץ בקליניקה: 0528567140 ספרים שכתב מר יעקב עזרא: "אבן הפינה בתחום פיתוח גוף", משנת 1993. "ספורטולוגיה - המדריך לספורטאים", (שנת 2004). "סטרואידים כל מה שרצית לדעת! ולא העזת לשאול?"(שנת 2004).