אורז עם חלב, כאשר הוא עשוי כראוי הנו מעדן מלכים, ומהווה ארוחת ביניים נהדרת או קינוח חלבי לארוחה.
הסוד בהכנת קינוח זה הוא לא להוסיף יותר מדי סוכר, וזאת מכיוון שהחלב עצמו מוסיף למתכון מתיקות אותה קשה לאמוד בטרם עת.
להלן פרטי המתכון להכנת כ-8 מנות אחרונות:
מצרכים להכנת האורז:
* 2 כוסות אורז
* 3 כוסות מים
* ליטר חלב
* כפות סוכר (או לפי הטעם)
הוראות:
- מרתיחים את האורז (יחד עם המים) ומבשלים כ-15 דקות עד שהוא כמעט מוכן.
- מוסיפים את החלב והסוכר בהדרגה, ולסירוגין, עד שמתקבל אורז רך מאוד, במרקם "חלבי", וניתן לראות את החלב ממלא את החללים בין האורז.
לא לפחד לשים יותר מדי חלב - האורז שותה את הכל, ומרקמו הקטיפתי של המעדן חשוב יותר מהסיכון לנוזליות.
נותנים לכל העניין רתיחה קלה, מכבים את האש, ומוזגים לקעריות זכוכית.
מצננים עד לקירור מלא.
להגשה:
מקשטים כל מנה במעט סוכר חום, קינמון וקוקוס, ו... בתיאבון!
הסוד בהכנת קינוח זה הוא לא להוסיף יותר מדי סוכר, וזאת מכיוון שהחלב עצמו מוסיף למתכון מתיקות אותה קשה לאמוד בטרם עת.
להלן פרטי המתכון להכנת כ-8 מנות אחרונות:
מצרכים להכנת האורז:
* 2 כוסות אורז
* 3 כוסות מים
* ליטר חלב
* כפות סוכר (או לפי הטעם)
הוראות:
- מרתיחים את האורז (יחד עם המים) ומבשלים כ-15 דקות עד שהוא כמעט מוכן.
- מוסיפים את החלב והסוכר בהדרגה, ולסירוגין, עד שמתקבל אורז רך מאוד, במרקם "חלבי", וניתן לראות את החלב ממלא את החללים בין האורז.
לא לפחד לשים יותר מדי חלב - האורז שותה את הכל, ומרקמו הקטיפתי של המעדן חשוב יותר מהסיכון לנוזליות.
נותנים לכל העניין רתיחה קלה, מכבים את האש, ומוזגים לקעריות זכוכית.
מצננים עד לקירור מלא.
להגשה:
מקשטים כל מנה במעט סוכר חום, קינמון וקוקוס, ו... בתיאבון!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.