מאז שהתחלתי לשים לב לתזונה שלי, אני מאוד מקפידה שלא לצרוך יותר מדי סוכר לבן ופחמימות פשוטות.
בתוך כך, אחד מהוויתורים הגדולים לכאורה הוא הויתור על המתוק מתוק הזה.
ובכן... לא עוד! העוגה הבאה מכילה בה כל כך הרבה דברים טובים ונכונים לתזונה - עד שאפשר להתעלם מכמות הסוכר וליהנות ללא יסורי מצפון!
עוגה בריאותית טעימה במיוחד, המשלבת בה פחמימות מלאות עם גזר, טחינה ואגוזים. תענוג לחיך, וגם ארוחה קטנה לילדים (מעל גיל 5 כמובן - בגלל האגוזים).
חומרים:
• 1.5 כוסות סוכר חום
• 3/4 כוס שמן
• 4 ביצים
• 3/4 כוס טחינה גולמית (עדיף מלאה)
• 1/2 כוס קמח
• 3/4 כוס קמח מלא
• 1 כפית אבקת אפייה
• 1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
• 1/2 כפית מלח
• 1 כפית גדושה קינמון
• 2.5 עד 3 כוסות גזר מגורר גס
• 2 כוסות אגוזי מלך, שבורים
• שומשום - כ-50 גרם
הוראות ההכנה
מאוד פשוט
• מחממים תנור לחום בינוני (160 מעלות)
• מערבבים את כל המרכיבים - פרט לשומשום
• משמנים שתי תבניות ארוכות
• זורים על התבניות הארוכות המשומנות שומשום בנדיבות
• יוצקים את תערובת העוגה לתבניות באופן שווה
• זורים שומשום מעל שתחי העוגות
• מכניסים לתנור למשך 45 דקות
אחרי 45 דקות בודקים אם קיסם שמוכנס לעוגה יוצא לא רטוב, ומוציאים מהתנור להתקרר.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.