החומרים:
4 - 5 מנות חלקי עוף שאוהבים, 3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות (23 ס"מ), 3 - 4 תפוחי אדמה גדולים מאד ובשרניים קלופים, שקית מקרונים ארוכים עבים (אפשר גם פסטה צורות - פרפרים, שבלולים וכו'), מעט שמן, 2 כוסות מי ברז,שום (אפשר ראש שום שלם בקליפתו), מלח, פלפל, כמון.
טרום הכנה:
1. משמנים קלות סיר רחב.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לשניים.
3. מנקים את העוף ומכניסים אותו להשחמה בתנור - צולים אותו בגריל בטמפרטורה המקסימלית. (מי שרוצים יכולים לטגן בשמן עמוק את חלקי העוף).
4. מרתיחים ליטר מים ורבע כוס שמן ומבשלים את המקרונים חצי בישול (אחרי שהמים רתחו) במשך 5 דקות בדיוק!
הכנת החמין מקרוני:
1. את תחתית הסיר הרחב, ששומן מבעוד מועד, מרפדים בטבעות הבצלים ובחצאי תפוח האדמה.
2. מסדרים את המקרונים החצי מבושלים מעל תפוחי האדמה.
3. מניחים את חלקי העוף השחומים ואת ראש השום מעל שכבת המקרונים.
4. בכוס מים מוהלים את התבלינים, מוסיפים לסי, ויוצקים מעל כוס מי ברז נוספת.
5. מכסים את הסיר בנייר פרגמנט, ובמכסה. מניחים על אש בינונית למשך 10 דקות (עד שהתבשיל רותח.
6. מעבירים לבישול של שעה וחצי - שעתיים על הלהבה הנמוכה ביותר, או בתוך התנור בחום של 80 מעלות (ודאו שהסיר שלכם מסוגל להתבשל בתנור ולעמוד בטמפ. של 80 מעלות).
7. הופכים בזהירות לצלחת הגשה גדולה ומגישים.
בתיאבון
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר