כאשר יש לנו תינוק, אנו שמים לב הרבה יותר, להוראות השונות של משרד הבריאות בכל הקשור לשמירה על מזון ועל אמצעי מזון שונים. תינוק, לעומת מבוגרים, יכול לסבול מזיהומים ומחלות, בצורה הרבה יותר מהירה וקשה, בגלל שמערכת החיסונית שלו עדיין חלשה ולא נבנתה לגמרי. אחת התופעות המוכרות היא, קבלת זיהומים ומחלות, דרך בקבוקים של תינוקות.
בקבוקים של תינוקות, הם כלי אשר באמצעותו אנו נותנים לתינוק שלנו לשתות. כל עוד התינוק לא יכול לשתות מהכוס בצורה רגילה, עלינו לתת לו את בקבוק על מנת שיקבל את השתייה שלו. מאחר והבקבוק לא פעם נופל, סופג חומרים שונים או נשטף בצורה לא טובה, הוא יכול להכיל כמויות חיידקים גדולות, מה שכמובן ייפגע בתינוק בצורה קשה.
הנה כמה דוגמאות כיצד יש לשמור על בקבוקים של תינוקות. ראשית, יש להחליף בקבוקים שרוטים או בלויים מחשש להופעה של חיידקים שונים. עדיף להחזיק בבית מספר בקבוקים חדשים, על מנת שבכל עת נוכל להחליף את הישנים בחדשים. שנית, יש לבצע שטיפה של הבקבוק במדיח כלים, כך בוודאות הבקבוק יתנקה כמו שצריך.
שלוש, יש לוודא שאותם בקבוקים נושאים תקן אירופאי או אמריקאי. עד כה לא יצא תקן ישראלי, אך במשרד הבריאות עובדים על זה. ארבע, יש לוודא שהבקבוק לא נפל על הרצפה ואם כן, יש לנקות אותו באופן מיידי. חמש, עד גיל שנה, יש להרתיח את המים הניתנים לתינוק, ולחכות שיתקררו על מנת שיוכל לשתות אותם.
חשוב לציין, שאותם בקבוקים חייבים להיות מפלסטיק, על מנת שהם לא יתנפצו ויגרמו נזק לתינוק. כמו כן, הם חייבים להיות עם פייה בדמות פיטמה, על מנת שהתינוק יוכל למצוץ אותה בקלות כדי לשתות מהם. את הרכישה של אותם בקבוקים, יש לבצע אך ורק במקומות מוכרים, מורשים, שמשרד הבריאות מאשר את הקנייה בהם.