לכל חובבי האוכל ...ולאלה שמחפשים הרפתקאה קולינארית,
אז...הגעתם למקום הנכון.תאילנד כולה היא כמו שוק ענק והמוני של דוכני אוכל.בכל איזור בתאילנד יש מטעמים מיוחדים משלו,לכן יוגשו לכם אין סוף מנות שונות ומגוונות.
אני ממליצה לכם...להעיז ולאכול מאכלי רחוב,כי שם תפגישו את האוכל הכי אותנטי של תאילנד (ואגב ככה זה בכל מדינה).יש לציין שגם בדוכנים האוכל הוא הכי זול.הדוכנים מפוזרים לאורך הרחובות וכל עקרת בית מכינה את מטעמיה הטובים ביותר.אל תצפו לקבל תפריט בדר"כ כל דוכן מתמחה 1-3 מנות.
אתם תיתקלו בהרבה מכשולי שפה,מכוון שרוב התאילנדים אינם יודעים אנגלית (למרות שיש להם 14 מיליון תיירים בשנה) אז פשוט תצביעו על מה שאת רוצים...וזה בידיוק הזמן להיות טאטרלי.מה שיפה בדוכנים שמכינים לכם את האוכל לנגד עינכם.
תאילנד ידועה באהבתה לחריף...ושאני אומרת חריף זה לא הסחוג שלנו זה חריף שאתה רואה את אלוהים מולך לכן זהירות...המטבח התאילנדי ידוע בשילובי טעמים טרופיים כגון:חלב קוקוס,פירות,לימון,רוטב דגים,פירות ים ,ירקות,סוכר וכמובן כוסברה,וכל הטעמים האלה יוצרים איזון עם המון יצירתיות.
כמובן חברים יקרים שלאלה שלא מתחברים לטעמעם המקומיים...יש לכם שפע של מסעדות עם אוכל מערבי מכל העולם.(ישראלי,אמריקאי,סיני,יפני,ערבי וכ"ו...)
תפריט מנות תאילנדיות:
באי טוי פיסות עוף מטוגנות בשמן שומשום,סויה ורטב צדפות ,מוגש על עלה בננה
מרק טום יאם - מרק חמוץ מתוק,עשוי עם בשר חזיר,שרימפס,בקר,עוף או דגים מלווה בשפע אורז בגלל החריף
מרק טום קה גאי- מרק עוף חריף עם חלב קוקוס ולמון ועשב לימון
בה מי נאם - מרק צח עם איטריות,פיסות חזיר או עוף,עשבי תיבול ונבטים.
קאו פאד- אורז מטוגן עם בשר
פאד תאי - (יש כמה סוגי איטריות לבחירה) איטריות אורז ,מוקפצות עם שום,ירקות,ביצה,תמרהינדי ותבלינים.
גונג טוד- שרימפסים מטוגנים במעטפת פריכה מוגש עם רטבים
פלה פראו ואן - דג מטוגן ברוטב חמוץ מתוק
הור מוק פלה - קארי של דג עם חלב קוקוס וירקות מוגש בעלה בננה
קאו נה גאי- עוף פרוס עם בצל ירוק ואורז מאודה
גאנג פד - קארי של ברווז מוגש עם חצילים קטנים.
סום טאם - סלט פפאיה ירוקה עם עגבניות שרי,רוטב דגים ופלפל חריף
קאו טום מאד - אורז דביק עם חלב קוקוס ומנגו
סאלים - איטריות אורז עם חלב קוקוס מתוק וקר
לגבי שתייה....
שתו רק מים מנרליים,תבקשו את המשקאות שלכם בלי קרח...וכמובן שגולת הכותרת זה השייקים המהממים והצוננים שזה להיט שיש בחוץ טמ"פ 40 מעלות ולחות של 100% ...והמון בירות(טייגר וסינגה) וויסקי התאילנדים הם שתיינים מדופלמים והנשים לא פחות.
עוד למדתי... על העם התאילנדי שהוא מאוד חרוץ,הם עובדים בלי סוף לכן התאילנדים אינם מבשלים כלל בבית.
את תראו אותם לוקחים אוכל to go שעטוף בקלקרים ושקיות.בכלל אתם תתקלו במשך כל הטיול בהמון התעסקות סביב האוכל...גם אלה שהם לא אכלנים גדולים או חובבי קולינריה.לכל אלה שיוקסמו מטעמיה השונים והאקזוטיים של תאילנד אני ממליצה ללכת לקורס בישול...יש בבנקוק,בצפון בצ'אנג מאי וגם באיים (תשאלו במלון או בגאסהאוס שלכם כבר תקבלו את כל הפרטים).
לבעלי קיבה רגישה... ייתכן שלפעמים לא יהיה לכם קל עם הריחות והמראות של האוכל.אני רוצה להכין אותכם לצד הפחות האקזוטי.ייתכן ותיתקלו בדוכנים אשר מוכרים חגבים,צרצרים,תולעים וכ"ו...אני חייבת להודות שגם לי זה לא היה קל.אז תיתכוננו ...וגם הריחות במיוחד בהתחלה הם לא קלים מכוון שהתאילנדים משתמשים בהמון תבלינים חזקים שאנחנו לא רגילים אליהם.אבל עם הזמן תתרגלו לזה וכבר זה לא ישפיע עליכם.
זהו...אני מאחלת לכולכם טיול כיפי ומהנה
בברכה,חגית עקביה שפית פרטית ויועצת קולינארית
http://www.hagitakavia.com