כלכלני ברקליס קפיטל מעריכים כי חולשתו של הדולר מול השקל נמשכת, והרצועה הטכנית הדובית נעה בין 3.68 שקלים לדולר לבין 3.73 שקלים לדולר. רק אם ההתנגדות בשער3.825 שקלים תיפרץ, מצפים בברקליס לכיסוי שורטים ולהתהפכות המגמה.
הדולר נסחר אתמול במגמה מעורבת מול המטבעות העיקריים. יום לאחר פרסום פרוטוקול החלטת הריבית האחרונה של הפד בארה"ב, ירד הדולר בשיעור של 0.4% ושערו היציג נקבע על 3.762 ואילו היורו עלה ב-0.17% ושערו היציג נקבע על 5.662.
הדולר נסחר סביב מחירו הנמוך מזה 14 שנה אל מול הין, לאחר שהפדרל ריזרב הראה סימנים כי אין בכוונתו לנקוט בפעולות על מנת לחזק את הדולר בעולם. בנוסף, נתוני המאקרו החיובים שפורסמו בארה"ב הזניקו את המדדים המובילים בוול סטריט, ולרוב כאשר הבורסות עולות נרשמת קורלציה הפוכה והדולר נחלש.
נתון הצריכה הפרטית הצביע על עלייה של 0.7% לעומת צפי כי העלייה בהוצאה הפרטית תסתכם ב-0.5%, ההכנסה הפרטית עלתה ב-0.2% לעומת צפי לעלייה של 0.1%, נתון ליבת מדד (PCE) שהוא המדד הנגזר מהפער בין ההכנסות להוצאות הצביע על עלייה של 0.2% בחודש אוקטובר, לעומת צפי לעלייה של 0.1%.
בנוסף, נתון מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירד במידה ניכרת מהצפוי ל-466 אלף בשבוע שהסתיים ב-21 בנובמבר, לעומת צפי כי יסתכמו ב-500 אלף תביעות. נתון מכירות הבתים החדשים עלה בחודש האחרון ב-6.2% - סך הבתים שנמכרו במונחים שנתיים עמד על 430 אלף, הרבה מעל צפי האנליסטים שציפו ל-390 אלף בתים חדשים.
הפרנק השוויצרי נחלש אמש מול המטבעות העיקריים, לאחר שהבנק המרכזי בשוויץ אמר כי הבנק צפוי להתחיל למשוך חזרה את התמריצים שנתן בעת המשבר, זאת בעקבות סימני התאוששות של הכלכלה העולמית.
החוזים העתידיים על הזהב עלו אמש ושברו שיא של כל הזמנים, זאת על רקע דיווחים כי הודו מנהלת מו"מ עם קרן המטבע העולמית לרכישת מעל 200 מיליון טון זהב. סיבה נוספת להתחזקות הזהב הינה היחלשות הדולר ברחבי העולם. בסיום המסחר החוזים העתידים על הזהב למסירה בדצמבר עלו בשיעור של 1.89% ומחירה של אונקיה עומד על 1,190$.