פסיכומטרי הוא מבחן אשר לא בוחן את מידת האינטליגנציה שלכם, כפי שרבים נוטים לעיתים לחשוב, אלא את כושר הלמידה שלכם, ואת היכולת שלכם להתרכז ולחשוב במשך זמן ממושך. פסיכומטרי הוא מבחן יחסי, כלומר- הוא בוחן את הביצועים שלכם לעומת האחרים, ועל פי פרמטר זה נקבע הציון.
פסיכומטרי - הכול תלוי בכם
מבחן פסיכומטרי הוא לא פשוט, והשאלה האם לעבור אותו, או יותר מכך – האם להירשם לקורס הכנה לפסיכומטרי, היא שאלה שעליכם לשאול את עצמכם. ואיך תמצאו את התשובה? באמצעות שני נתיבים אפשריים:
הנתיב הראשון מופנה לאלו שיודעים מה הם רוצים ללמוד. תוכלו לבדוק באתרי המוסדות האקדמאים איזה ציון פסיכומטרי נדרש בכדי להתקבל, והאם בכלל דרוש לכם אחד כזה- ישנם קורסים ולימודי תעודת גמר בהם לא נדרש ציון פסיכומטרי, כך שאם זה הכיוון שלכם ייתכן שכלל לא תצטרכו להיבחן. גם אם דרוש לכם ציון פסיכומטרי, אבל לא גבוה במיוחד או שהציון כלל לא משנה - יכול להיות שלא תצטרכו ללמוד אל המבחן, ופשוט לגשת ולעשות את מיטב מאמציכם בכדי להשיג את הציון המינימאלי לקבלה.
ואם אתם לא יודעים עדיין מה אתם לא רוצים ללמוד, וכל האופציות פתוחות בפניכם (כן, אפילו רפואה) הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות הוא להוציא את הציון המקסימאלי ביותר אליו אתם מסוגלים. על מנת לעשות זאת, תצטרכו להשקיע, והרבה. מבחן פסיכומטרי, הוא עניין שדורש התמדה, שקידה – וגם קצת מזל, ולכן, אל תתייאשו אם תצטרכו לעבור מבחן פסיכומטרי יותר מפעם אחת, ובמיוחד אם דרוש לכם ציון גבוה במיוחד. בהצלחה!
ירון בן דוד כותב מאמרים ומתמחה בייעוץ והכוונה להשכלה גבוהה 1click.co.il - פורטל לימודים ארצי המרכז מידע אודות לימודים על תיכוניים.