צמח מאכל מדהים, עמוס חומרים מזינים ביותר שאנו צריכים (כל חומצות אמינו חיוניות, שומנים ושמנים מועילים כגון אומגה, עשיר בכמויות של סידן , ברזל ומינרלים חיוניים רבים אחרים, כמו גם מגוון רחב וכמות בשפע של ויטמינים, חומרים נוגדי חמצון ואנטי חומרים דלקתיים) ומעט קלוריות .
כל חלקי הצמח שימושיים . ניתן לרסק ולייבש את העלים , במיוחד בצעירותם . פירות בשלים משמשים לאכילה . השורש דומה לשורש חזרת לתיבול ולבישול, אולם הוא מכיל את spirochin אלקלואיד, משתק עצבי קטלני . מהזרעים מפיקים שמן בריכוז של 38%-42% ולתרמילים הצעירים טעם של אספרגוס , משמשים לתיבול וגם לתעשיית הסבון , ומשתמשים בהם לטיהור מי שתייה מעורפלים , לפרחים יש טעם של פטריות .בעמק הנילוס, שם העץ הוא "Shagara אל Rauwaq" שפירושו "עץ עבור טיהור".
הצמח ידוע בשימוש על ידי כמה אוכלוסיות במשך אלפי שנים, אבל זה לא ממש חדר עדיין לשווקים במערב, למעט חריגים מעטים. למרות זאת, כאשר התחלתי במפעל לחקור את הצמח הזה, שהגיע לשיאו עם כתיבת הספר "עץ הפלאים", לא ידעתי כלום על המורינגה, למרות הכשרה רשמית שלי בבוטניקה ותרופות הצמח. אין כאן הפתעה, מכיון שהמדע תיאר פחות מ 1-2% של כל הצמחים הקיימים על פני כדור הארץ עד כה, וגם על אלה המתוארים הידע הוא די חלקי.
עץ זה יכול לגדול בצורה מדהימה 5-6 מטרים (מטרים) בשנה, למרות כמות המשקעים המינימלית.צורתו של העץ רזה עם ענפים שמוטים , ואחת מהשיטות היא לגזום אותו בכמטר כדי לעודד צמיחה ירוקה ובהישג יד
היום המורינגה נפוצה בכל רחבי האזור הטרופי, מדרום מערב אסיה ומזרח אפריקה, דרום ומרכז אמריקה. מבחינה היסטורית, יש עדויות טיפוח למורינגה בהודו, ואת השימוש בעץ ברפואה האיוורדית כדי למנוע או לרפא מאות מחלות.
השימוש בצמח בעיקר בלתי מבושל (כדי לשמר את הפעילות של אנזימים, ויטמינים ), יש להשתמש לעתים קרובות ככל האפשר. צמח אחד ויש בו הכל!
בכמויות דומות (גרם לגרם), מורינגה מכיל ויטמין סי ארבע פעמים יותר מאשר תפוזים, שלוש פעמים הברזל של התרד, ופי ארבעה סידן הנמצא בחלב! ויטמינים בי1, בי2, אי, פרו ויטמין איי . בכמויות משמעותיות שעשוי לגרום תפוזים או גזר להחוויר בהשוואה. ויטמינים אחרים או מינרלים (כגון סלניום, גופרית, מנגן, מגנזיום, אשלגן, נחושת) נמצאות גם במורינגה.
בצמח כמויות משמעותיות של חלבונים - למעשה את כל חומצות האמינו החיוניות נמצאות במוריגה. לפחות כמות דומה לסויה בפרופורציות טובות.
זרעים של מורינגה עשירים בשמן מעולה, דומה מאוד באיכות וקומפוזיציה עם שמן זית.
• Order Brassicales
• משפחה Moringaceae -
• Moisture ** 9.9
• Calories קלוריות 329
• Protein (g) ** חלבון 29.4
• Fat (g) שומן 5.2
• Chlorophyll (g) ** כלורופיל 4.3
• Carbohydrate (g) פחמימות 41.2
• Fiber (g) סיבים 19.2
• Ca (mg) ** סידן 2,000
• NA (mg) 103 נתרן
• Mg (mg) מגנזיום 368
• P (mg) זרחן 204
• K (mg) אשלגן 1,324
• Cu (mg) נחושת 0.57
• Fe (mg) ** ברזל 25
• S (mg) גופרית 870
• Oxalic acid (mg) 1.60
• Vitamin A - B carotene (mg) 16.3
• Vitamin B I -thiamin (mg) ** 0.71
• Vitamin B2 -riboflavin (mg) ** 1.7
• Vitamin B3 -nicotinic acid (mg) 8.2
• Vitamin C -ascorbic acid (mg) ** 2
• Vitamin E -tocopherol acetate (mg ) ** 448
• Arginine (g/ I 6g N) 1.33%
• Histidine (g/16g N) 0.61%
• Lysine (gl I 6g N) 1.32%
• Tryptophan. (g/ I 6g N) 0.43%
• Phenylanaline (g/16g N) 1.39%
• Methionine (g/ I 6g N) 0.35%
• Threonine (g/ I 6g N) 1.19%
• Leucine (g/ I 6g N) 1.95%
• lsoleucine (g/16g N) 0.83%
• Valine (g/ I 6g N) 1.06%
•
• מקרא: ערכים המסומנים ב- ** הם ערכים שהתקבלו בבדיקות במעבדות "בקטוכם" בנס-ציונה
אריאל בנימין אתר גינת נוי http://www.ginatnoy.co.il