פלאפל, כמו המאכל הלאומי השני שלנו, עשוי מגרגרי חומוס שרויים. אבל בניגוד להכנת חומוס, להכין פלאפל זו משימה קלה ומהירה באופן יחסי. אחרי כמה פעמים שתעשו את זה כבר יצא לכם פלאפל מצוין - בתנאי שיש מתכון טוב.
הערבים טוחנים את גרגרי החומוס היטב, ומטגנים קציצות שטוחות ודחוסות יותר עם המון כוסברה. המצרים קוראים לו "טעמיה" ומכינים אותו מפול (כנראה פחות חשוב ממה מכינים ויותר איך מכינים). בקצה השני, הפלאפל ה"אשכנזי" הוא כדור אוורירי, עדין יותר בטעמו.
באמצע, יש אינסוף מתכונים, כל חומוסיה והמתכון שלה.
המתכון שלי, לפני הכל - עובד. בלינק למטה תמצאו מתכון מורחב, כולל הנחיות מפורטות וכמה טיפים למי שממש רוצה להשקיע. אבל בסך הכל זה פשוט: ערבבו, טגנו כדור אחד, טעמו ושפרו לפי הצורך.
המצרכים ל-25 כדורים:
2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ללילה פלוס
2 שתי פרוסות לחם שחור שהורטבו נסחטו ופוררו
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
א. שוטפים, מסננים וטוחנים במעבד מזון או במטחנת בשר את גרגרי החומוס עם השום, הבצל והתבלינים. התערובת צריכה להיות לחה ומתובלת מעט יותר מהטעם והמרקם הסופי הרצויים.
ב. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומניחים לנוח לחצי שעה.
ג. מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים היטב, צרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
טועמים כדור פלאפל אחד ובודקים. מתבלים עוד קצת או מוסיפים נוזלים אם צריך, וממשיכים לטגן.
הערבים טוחנים את גרגרי החומוס היטב, ומטגנים קציצות שטוחות ודחוסות יותר עם המון כוסברה. המצרים קוראים לו "טעמיה" ומכינים אותו מפול (כנראה פחות חשוב ממה מכינים ויותר איך מכינים). בקצה השני, הפלאפל ה"אשכנזי" הוא כדור אוורירי, עדין יותר בטעמו.
באמצע, יש אינסוף מתכונים, כל חומוסיה והמתכון שלה.
המתכון שלי, לפני הכל - עובד. בלינק למטה תמצאו מתכון מורחב, כולל הנחיות מפורטות וכמה טיפים למי שממש רוצה להשקיע. אבל בסך הכל זה פשוט: ערבבו, טגנו כדור אחד, טעמו ושפרו לפי הצורך.
המצרכים ל-25 כדורים:
2 כוסות גרגרי חומוס מושרים ללילה פלוס
2 שתי פרוסות לחם שחור שהורטבו נסחטו ופוררו
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
א. שוטפים, מסננים וטוחנים במעבד מזון או במטחנת בשר את גרגרי החומוס עם השום, הבצל והתבלינים. התערובת צריכה להיות לחה ומתובלת מעט יותר מהטעם והמרקם הסופי הרצויים.
ב. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומניחים לנוח לחצי שעה.
ג. מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים היטב, צרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק.
טועמים כדור פלאפל אחד ובודקים. מתבלים עוד קצת או מוסיפים נוזלים אם צריך, וממשיכים לטגן.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
בבלוג חומוס להמונים. תמצאו מתכון פלאפל מורחב ומידע רב נוסף על פלאפל.