דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


טרשת נפוצה - הטיפול באינטרפרון 

מאת    [ 03/12/2009 ]

מילים במאמר: 369   [ נצפה 2170 פעמים ]

נכון להיום ישנן 6 תרופות המאושרות ע"י ה-FDA לטיפול בטרשת נפוצה. תרופות אלו יכולות להפחית את פעילות המחלה בעתיד לאנשים רבים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי, כולל אנשים עם טרשת נפוצה מסוג פרוגרסיבי משני שממשיכים לחוות התקפים. ההמלצה של הועדה הרפואית המייעצת לאגודה העולמית לטרשת נפוצה טוענת שמומלץ להתחיל את הטיפול בטרשת נפוצה עם אחת מתרופות האינטרפרונים או גלאטימאר אצטאט, וכי כדאי להתחיל את הטיפול בהן מוקדם ככל האפשר לאחר אבחנה מדויקת של טרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי, כמו גם למטופלים מסויימים עם התקף בודד וסיכון גבוה לפתח טרשת נפוצה. לעומת זאת, ישנם כמה רופאים וחוקרים המתנגדים להמלצה זו ובוחרים לדחות את הטיפול עד שפעילות המחלה ברורה ומבוססת יותר.


במחקר הנוכחי, ד"ר טרוג'אנו ושותפיה מ- 15 מרכזי טרשת נפוצה נוספים ברחבי איטליה, עקבה אחר קבוצה של 2,750 אנשים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי אשר טופלו עם כל אחת מן התרופות שמשתמשות באינטרפרון-בטא לאורך 7 שנים. הטיפולים כללו את השימוש בתרופות רביף, אבונקס ובטאסרון.


החוקרים תיעדו את תאריכי תחילת המחלה ותחילת הטיפול הרפואי, לאחר מכן עקבו אחר התקדמות המחלה כל 6 חודשים באמצעות מדד ה- EDSS, אשר מודד מגבלה פיסית על סקאלה הנעה בין 0 ל- 10. טיפול מוקדם הוגדר כפחות משנה לאחר תחילת המחלה, טיפול מאוחר הוגדר ככזה שהחל למעלה משנה לאחר תחילת המחלה.


לאחר מעקב אחר המטופלים לאורך זמן חציוני של 4.5 שנים, מצאו החוקרים שטיפול מוקדם מפחית באופן משמעותי את הסיכון להתקדם בנקודה במדד ה- EDSS בהשוואה לאנשים עם טרשת נפוצה שקיבלו טיפול מאוחר, כאלו שקיבלו את הטיפול לאחר למעלה משנה מתחילת המלה. טיפול מוקדם, הפחית בכ- 40%, את הסיכון להגיע לרמת EDSS השווה ל- 4 (EDSS ברמה 4 מצביע על חוסר יכולת להתנייע ללא אמצעי עזר וללא עזרה, זאת בשל סימפטום אחד חמור מאוד, כמו מערכת הראייה או התחושה, או אוסף של סימפטומים פחות חמורים). החוקרים ציינו כי במחקר הנוכחי כל תרופות האינטרפרון קודדו יחדיו ואינם יודעים איזו מן התרופות, השפעתה משעותית יותר, אם בכלל.


תגובת האגודה העולמית לטרשת נפוצה טענה, כי מחקר זה, בשל היקפו וכמות המשתתפים הגדולה, מוסיף תמיכה נוספת לכך שכדאי להתחיל בטיפול התרופתי לטרשת נפוצה מוקדם ככל האפשר, לאחר האבחנה, גם אם אינה ודאית לגמרי.


מתוך Annals of Neurology 66, 513-520

תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'

באדיבות אתר כמוני- חברים לבריאות הרשת החברתית הקהילתית הראשונה בעולם בשפה העברית המיועדת לחולים כרוניים, לבני המשפחה ואחרים. הרשת החברתית היחידה המשלבת מידע רפואי מקצועי עדכני ואיכותי. פורום בריאות




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב