מחקר חדש בחן את השפעת הקופקסון (glatiramer acetate) על אוליגודנדרציטים (תאים המייצרים מיאלין במערכת העצבים המרכזית) ואת ייצור המיאלין בעכברים עם תאי עצב פגומים.
במחקר נלקחו עכברים עם פגיעה דה-מיאלנטיבית בעמוד השדרה וטופלו כל יום, למשך 7 ימים, ב- 2 מ"ג קופקסון. לאחר 3 ימים, העכברים שטופלו בקופקסון הראו עלייה בפקטור גדילה דמוי אינסולין 1 (IGF-1) . לאחר 7 ימים ולאורך 28 ימי המעקב אחר הניסוי, העכברים שקבלו קופקסון הראו ייצור מוגבר יותר של מיאלין בהשוואה לעכברים בקבוצת הביקורת.
תוצאות אלו מציעות שייתכן והקופקסון מקדם אוליגודנדרציטים וייצור מיאלין , זאת דרך הגברתם של פקטורים נוירוטרופים (חומרים החיוניים להתפתחות תקינה של מערכת העצבים) אשר בתורם מביאים לשיקום המיאלין. החוקרים מציעים שהתרומה של תרופת הקופקסון נובעת בין היתר מיכולתה לשקם את המיאלין. עוד ציינו החוקרים, שהפוטנציאל המגן והמשקם של הקופקסון הוצג כבר במחקרים קודמים שבחנו חולי טרשת נפוצה מסוג התקפי הפוגתי.
מתוך ה- PNAS Early Edition
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.
באדיבות אתר כמוני- חברים לבריאות הרשת החברתית הקהילתית הראשונה בעולם בשפה העברית המיועדת לחולים כרוניים, לבני המשפחה ואחרים. הרשת החברתית היחידה המשלבת מידע רפואי מקצועי עדכני ואיכותי. פורום בריאות