דברים שלא ידעתם על תות שדה....
מבחינה בוטנית, תות השדה כלל אינו פרי, כי אם חלק מנופח של הפרח. הגרעינים הקטנים המופיעים על פני התות הם הפרי.
תות השדה הוא אחד הפירות המוכרים והאהודים ביות באירופה ובאסיה עוד מתקופת העת העתיקה. לכל עם יש את השיטה שלו לאכילת תות שדה:
הרומאים הרבו לאכול תות שדה שגדל בר בין השאר בל התכונות הרפואיות שייחסו לו.
האיטלקים מעדיפים אותו ביין אדום או במיץ תפוזים.
הרוסים לעומת זאת, מעדיפים את התותים שלהם עם סוכר ושמנת.
הגרמנים אוהבים אותו במיץ לימון, היפנים מכינים ממנו ליקרים, היוונים עם יין אדום מתוק, הפיליפינים מכינים ממנו לחם, האמריקים אוכלים אותו כגלידה, ואילו בארץ נהוג לאכול אותו בצורתו הטבעית, עם מעט סוכר מלמעלה. מסתבר שלתות השדה שימוש נוסף מלבד מאכל: טיפוח.
- תות שדה מהווה מלבין שיניים – החזיקו בחלל הפה מיץ תות ל- 5 דק' לפחות, באופן בו המיץ יכסה את השיניים. בתום חמשת הדק' תרקו את המיץ וותגרגרו בפה מים פושרים עם מעט סודה לשתייה.
- תות שדה מהווה מסיכה לפנים – רסקו את הפרי למחית ומרחו את העיסה על הפנים עם מעט מים. השאירו את המסיכה על פניכם למשך כחצי שעה, בסיום שטפו את פניכם במים חמימים. רסק התות יעיל בשיפור מרקם העור ומראהו.
- שטיפת הפנים עם חליטת עלי התות תסייע בהלבנת ובהסרת כתמים מעור הפנים.
קלוריות 30 חלבון 0.6 גר' שומן 0.4 גר' פחמימות 7 גר' סיבים תזונתיים 2.3 גר' פחמימות זמינות 4.7 גר' יתרונותיו הרפואיים של התות:
- חיטוי
- חליטת עלי התות מזרזת מחזור ומגבירה הפרשת חלב אם.
- מבהיר שיניים ופנים.
- מסייע במילוי מאגרים של ויטמין C
- מקור טוב לויטמינים: C, A וויטמינים מקבוצת B, באשלגן, ברזל וסידן.
על כן, מי שבאמת מעוניין להנות מטעמו הנפלא של התות ומערכיו התזונתיים יכול לגדל אותם בביתו.
גידול תות בבית הינו משימה קלה ופשוטה. את התות יש לשתול בתקופת הסתו על מנת שיתן פרות בתקופת החורף-אביב.
התות ניתן לגידול בגינה, באדניות או בעציץ במרפסת, במקום עם שמש.
את התות יש לשתול בקרקע מדושנת ועשירה בחומר אורגני. את הקרקע יש לדשן באופן שוטף כדי להבטיח יצירה של פריחה ופרות רבים.
את שתילי התות ניתן להשיג במשתלות השונות ברחבי הארץ. וטיפ לאלו מכם האלרגיים לפרי:
***השריית הפרי במים רותחים למספר שניות עשויה לבלום את התגובה האלרגית. *** יש להיוועץ עם רופא לפני פעולה זו
מערכת אתר iCosmetics