נקודת האל חזור
רבות נכתב ל נקודת האל חזור.זהו ביטוי הרווח בספרות המדע הבדיוני,בתחום הכלכלה
(ניתוח טכני של מניות,דפלציה,חדלות פירעון מסחר במטבע חוץ ועוד). אל גור משתמש רבות במושג הזה כדי לתאר את מצבו העגום של כדור הארץ.
בהתייחסות למושג הזה יצרה הפסיקה נקודת אל חזור במשא ומתן. כלומר, שלב במשא ומתן שממנו שני הצדדים כבולים להמשך קיום המשא ומתן והם מצווים להמשיך ולקיים אותו בתום לב ומתוך נכונות להיקשר, בסופו של יום, בחוזה מחייב. במאמר מוסגר נציין, כי קשה מאוד לאתר את מיקומה המדויק של אותה נקודת אל חזור במשא ומתן. הדבר נתון לבחינתו ולשיקול דעתו של השופט הבוחן את עובדותיו המיוחדות של המקרה שנדון בפניו. ואולם, דיון בנקודה זו חורג מן המסגרת המצומצמת של רשימה זו.
גם בתיאוריה המרקסיסטית מתייחסת לנקודת האל חזור בדרך למהפכת הפרולטריון. מתרחש מעבר הדרגתי מהאני הקוגניטיבי האישי לאני הקוגניטיבי הקבוצתי. במהלכה של התפתחות זו, נוצרת מסה קריטית של פרטים רבים שבה פורצת החוצה המוכנות של חברה לפעול לשינויה של המציאות הקיימת. רגע היווצרותה של המסה הקריטית היא בבחינת נקודת אל-חזור בתהליך היבנותה של הקוגניציה החברתית פורצת הסכרים. מסקנה מתבקשת היא שכדי שיתרחש שינוי חברתי צריך שתיווצר נקודת אל-חזור חברתית. בלי נקודת אל-חזור זו לא יתחולל השינוי החברתי.
נקודת האל חזור מתקיימת גם במערכת זוגית.בשני הקצוות שלה.קשר מלא ומחייב מצד אחד וסיומו של קשר מהצד השני.בפרידה חשוב המושג הזה במיוחד.אנו נוטים בפרידה שלא להביו את חשיבות המושג הזה.בקשר טוב ומחייב המושג אל חזור מקבל את המשמעות הנכונה והאמיתית שלו.שלב המחויבות ממנו אין דרך חזרה, גם לא בחשיבה וכמובן שלא בהתנהגות.זה השלב בו בחרת בבן בזוג.בחירה אמיתית שאין בצידה חלופות אחרות.אתה שם איתה מתוך בחירה וביחד נבנה העתיד המשותף של הזוג.של הזוגיות.נקודת אל חזור כלפי נשים אחרות,אל חזור לפלירטים מזדמנים,סטוצים וכדומה.בתחום הזוגיות נקודת האל חזור היא מבחירה חופשית.מרגע בחירתה היא הופכת להיות בסיס להתנהגות אחרת ,זוגית במהותה.חשובה וברורה.
מתי מגיעים לנקודת האל חזור? זו השאלה החשובה והמהותית.אן על כך תשובה ברורה.כאשר היא שם אתה יודע זאת.פשוט חש ומבין זאת.
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני http://www.articles.co.il/author/4136" target="_blank">http://www.articles.co.il/images/icons/1blue.gif" />