מתכון לביבות תפוחי אדמה במרקם חלק ואחיד, שמשיגים על ידי בישול תפוחי האדמה ומעיכה כמו בפירה. מתכון לביבות חנוכה שמתאים גם לילדים, טעים מאוד גם לארוחת ערב למי שלא פוחד משמן וטיגונים שונים. אפשר להכין לביבות קטנות ושמנמנות מעט, תפוחי אדמה כבר מבושלים, ואפשר להכין לביבה גדולה ושטוחה יחסית בגודל המחבת, באופן שדומה להכנת אומלט. בתיאבון וחג שמח!
6 תפוחי אדמה
3 ביצים
½ כוס קמח
מלח, פלפל, כורכום בשביל הטעם והצבע הזהב
אפשר להוסיף: בצל אחד לתפוחי האדמה.
מקלפים ומבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם מים עד שהם רכים. מסננים ומועכים אותם לפירה.
מוסיפים ביצים, מלח ותבלינים ומערבבים לתערובת חלקה אחת. מחממים שמן במחבת. עם כף גדולה, יוצקים למחבת בזהירות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים. להוציא מהמחבת בעזרת כף מחוררת כדי לסנן את השמן, ולהניח על צלחת או מגש מרופד בנייר סופג.
רוצים עוד מתכונים מתאימים לחנוכה? מתכון סופגניות חנוכה, מתכון סופגניות מהירות, בתיאבון וחג שמח!
המאמר של בלוג מתכונים : מתכונים לחגים, מתכון עוף, מתכון פסטה, מתכונים של מרקים, פשטידות, תפוחי אדמה, פירה, מתכון שקשוקה, פנקייק וגם מתכוני קציצות