הורדת שיער בלייזר
תחום הורדת שיער בלייזר התפתח מאוד בשנים האחרונות עד כדי כך שהפך להיות אחד מהניתוחים הפופולאריים ביותר כיום. הטיפול במכשירים החדשים להורדת שיער בלייזר אורך כשמינית הזמן מבעבר, כואב הרבה פחות, ומקצת המכשירים מתאימים לטיפול אפילו בבעלי עור כהה. מחלקות אסטטיות בבתי חולים ומכוני לייזר הינם רבים ונגישים לרבים.
הורדת שיער בלייזר – איך זה עובד?
השערה הינה צינור דמוי חוט הצומח משכבה שמתחת לפני העור, דרך שכבת העור העליונה (אפידרמיס) כלפי חוץ. השערה מתפתחת בתוך מנהרה הנקראת זקיק השיער (שורש השערה). בעת הטיפול של הורדת שיער בלייזר, פוגעת קרן הלייזר בפיגמנט שבשיער והורסת את זקיקי השיער באמצעות הזרמת חום בדרגה גבוהה. זרימת הדם לזקיק השיער נפסקת, וזקיק השערה מושמד. למניעת צמיחה כמעט מוחלטת (דילול שיער לצמיתות) ויצירת עור חלק יש להרוס את כל זקיקי השיער.
סוגים שונים של הורדת שיער בלייזר
השוני בין המכשירים השונים להורדת שיער בלייזר מתבטא באורך הגל. זה המשפיע על הורדת השיער בלייזר - ככל שהגל קצר יותר, הפיגמנט קולט אותו טוב יותר. אומנם, יעילות שכזו איננה מתאימה לבעלי עור כהה כיוון שגם הפיגמנט בעור עלול להיפגע מהלייזר ולא רק השערה, מה שעלול לגרום לצלקות ופיגמנטציה בעור. לכן, בעלי גוון עור כהה צריכים להשתמש במכשירים בעלי גלים ארוכים יותר. למעט גוון העור גם עובי השיער הינו גורם המשפיע על יעילות הטיפול של הורדת שיער בלייזר. שיער בעובי בינוני עד עבה ימצאו את טיפול הורדת שיער בלייזר יעיל יותר. בעלי שיער דק ופלומתי, בעיקר אם הוא בהיר, יורדים סיכוייו להצלחת הורדת שיער בלייזר.
הורדת שיער בלייזר - מכשירים
גם בתחום הורדת שיער בלייזר יש התפתחויות וחידושים רבים. כל מכשיר מתאים לגוון שיער אחר, לפי אורכי גלי האור שמוציא המכשיר. המכשיר הראשון הוא אלכסדנריט יוצר גלי אור קצרים באורך 755 ננומטר (יחידת המדידה של גלי האור). מכשיר מתקדם יותר הוא דוידה, שפועל על גלי אור באורך 810 ננומטר ולכן וטובים יותר עבור שיער כהה יותר. יאג, הינו מכשיר להורדת שיער בלייזר עם גלי אור באורך 1064 ננומטר, מה שמאפשר גם לכהי עור לעבור ניתוח הורדת שיער בלייזר.