מרבית האנשים נוטים לאכסן בשטחם של מטבחים מוצרי חשמל, כגון תנורים, פלטות גז לבישול או פלטות חשמליות, טוסטרים מיקרוגלים ומוצרי חשמל רבים נוספים אשר עשויים לגרום לנזק פיזי לרכוש ואף לפציעות כתוצאה מתאונות או שימוש לא נכון. גם כלי עבודה "קרים" כגון סכיני מטבח חדות עשויים לגרום לנזקים. במקרים רבים אפילו אנשי מקצוע המכירים מטבחים ומיומנים ביותר בתחום עבודתם, נחתכים מסכין חדה בעת הכנת הסלט, או נכווים מסיר או תנור חם. אמנם חלק מן הפציעות הקלות בעת העבודה במטבח הן בלתי נמנעות: העבודה בסביבה בה נמצאים גורמי סיכון רבים כל כך כגון, סכינים חדות, תנורים לוהטי וסירים רותחים. כל גורמי הסיכון הללו עשויים להפוך פציעות וכוויות מזדמנות לעניין של שגרה עבור אחדים. אולם פציעות אלה לרוב אינן חמורות ואינן דורשות תשומת לב או מאמץ מיוחד.בשל גורמי הסיכון הרבים המרוכזים בשטח מטבחים רבים יש לשים לב באופן מיוחד לרמת הבטיחות של מטבחים. משפחות בעלות ילדים קטנים צריכות להיות זהירות במיוחד בכל הנוגע לנגישות של ילדיהם למוצרי החשמל המסוכנים ואף לסכינים ולכלי המטבח ה"קרים". יש לאכסן כלים אלה במקום בו הנגישות של הילדים אליו תהיה מינימאלית ככול האפשר. לעיתים ניתן להשתמש במימד הגובה כדי לאכסן אביזרי מטבח בעלי סיכון. הצבתם של כלי המטבח במגירה עליונה אליה לא מסוגלים בניה בית הצעירים להגיע עשויה לפתור את בעיית בטיחות הזאת. עיצוב ובנייה נכונה של מטבחים תורמת אף לרמת הבטיחות בשימוש בהם. בעת בניית מטבחים, זהו תפקידם של אנשי המקצוע לדאוג כי אופן העבודה בשטחם של מטבחים אלו, יהיה בטוח ולהפוך את חדר הבישול רווי העבודה, לחדר שהעבודה בו בטוחה ונעימה. הימנעות מפציעות מיותרות במטבח עשויה להיות מושפעת מהאופן בו בנוי המטבח ומהאופן שבו הוא מאובזר. אלמנט הבטיחות צריך כמובן לעמוד גבוה בסדר העדיפויות של כל דייר או איש מקצוע המתכננים עיצוב או בנייה של מטבח.מטבחים מאופיינים לרוב בריכוז מכשירי החשמל הרב וריכוזם של כלים אחרים שעשויים להיות מזיקים ובעלי יכולת הסבת נזקים. מכשירי חשמל כגון תנורים חשמליים או פלטות בישול הנמצאים בשטחם של מטבחים עלולים להיות מסוכנים כאשר הם עובדים ומגיעים לטמפרטורות גבוהות. גם סכינים חדות לחיתוך ואפילו סירים ומחבתות עשויים לגרום לפציעות במהלך עבודה בשטחם של מטבחים. לכן במהלך העבודה במטבח יש לשים תשומת לב ניכרת ומשמעותית במיוחד לבטיחות העבודה. יש לשקול בכובד ראש את מרום אכסונם או העמדתם של כלי מטבח אות מכשירי חשמל שעשויים להיות מסוכנים ותוך שכך להקטין את הסיכון שכרוך בשימוש בהם.