שלושתם נלמדים באוניברסיטאות בארץ לתואר ראשון ושני, כמסלולים חד חוגיים או דו חוגיים בשילובים שונים, כמו למשל, לימודי פסיכולוגיה וכלכלה, פסיכולוגיה ותקשורת, משאבי אנוש ופסיכולוגיה ועוד. ניתן ללמוד מדעי התנהגות, פסיכולוגיה וקרימינולוגיה גם במכללות שמציעות תואר ראשון בתחומים הללו. לעתים מוצעים גם קורסים במקצועות נלווים כמו ייעוץ זוגי, מנחי קבוצות הורים וילדים, שמוצעים בדרך כלל לבעלי תואר המבקשים להמשיך ולהתמקצע.
מהות המקצוע
מדעי ההתנהגות כוללים בתוכם את הפסיכולוגיה, הקרימינולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה. מדעי ההתנהגות כוללים את כל האספקטים של ההתנהגות החברתית, כפרט וכקבוצה, בתוך חוקי החברה וכסטייה מחוקיה והעונשים שמוטלים עליה.
הפסיכולוגיה הוא התחום העוסק בפרט, ביכולת שלו להסתגל או באי היכולת להסתגל לחברה ולמקום שלו בה. ואילו הקרימינולוגיה הוא התחום העוסק בסטייה מהנורמה החברתית, במעשים ובסוטה עצמו (הקרימינל).
קהל מטרה
כל מי שיודע להקשיב, כל מי שרוצה לטפל, כל מי שחושב שהוא נועד לעזור לאנשים.
הנושאים הנלמדים
בתחומים הללו מלמדים את המכלול של מדעי החברה וההתנהגות. בין השאר לומדים: מבוא לפסיכולוגיה, מבוא לסוציולוגיה, מבוא לקרימינולוגיה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה התפתחותית, יחסים בין דוריים, יחסי מגדר, פסיכולוגיה ביולוגית, פסיכופתולוגיה, פסיכולוגיה ארגונית, משאבי אנוש, חינוך, סטייה חברתית, פוביות חברתיות, ענישה, אתיקה מול מטופלים ועוד.
כיווני התפתחות וקידום מקצועי
מטפלים, פסיכולוגים, סוהרים, קציני מבחן, קציני ביקור סדיר, יועצים חינוכיים, יועצי משאבי אנוש, מורים, מנחי הורים, מנחי קבוצות ילדים, מאבחנים, יועצים תעסוקתיים, יועצי בריאות נפש ועוד.
מקומות עיסוק בתחום
בתי חולים לחולי נפש, קופות חולים, פרקטיקה פרטית, בתי סוהר, בתי ספר, מרפאות שיקום, מועדוני גמילה, מרכזי יום לקשישים, מרכזים פדגוגיים, עיתונים, חברות משאבי אנוש, מכונים תעסוקתיים.