הגשמים נפסקו אבל עדיין קר בחוץ בשביל מרק בצל צרפתי מהביל עם קצת לחם שחור וכוס יין לבן. מה צריך יותר אחרי יום עבודה מפרך?
רשימת חומרים :
שמים בסיר עמוק כ2 כפות חמאה וכף שמן ומאדים את הבצלים - לאחר שבצלים התרככו להמשיך לטגן עד שהצבע שלהם משחים
מוסיפים כף קמח ובוחשים היטב - למי ששואל למה , זה בשביל הסמכת המרק.
מוסיפים נוזל - בדרך כלל הצבע החום של המרק נובע מהציר בקר החום שהוכן מעצמות בקר שהתבשלו בישול איטי כל הלילה עם ירקות ציר אבל- אנחנו בישראל ולכן באופן חד פעמי אני מאשרת לכם שפים צעירים, להוסיף למים 2 -3 כפות אבקת מרק בצל או אפילו (במקרי חירום) שקית של מרק בצל מוכן.
לבחוש היטב את הנוזל ואת הבצל המטוגן ולבשל כחצי שעה על אש בינונית. להוסיף מעט פלפל שחור, אולי קצת פרחי טימין טרי ואם צריך מלח
להגביר את האש ולהביא לרתיחה, להוסיף יין לבן ולתת לכל האלכוהול להתאדות. היין מוסיף חמצמצות אז לא להגזים
המרק מוכן ועכשיו להצעות הגשה:
1. בתוך כיכר לחם שחור עגולה שהסרתם ממנה את הכיפה ורוקנתם את כל הפנים שלה, למזוג את המרק .
2. להוסיף קרוטונים וגבינה
3. לעשות טוסטים מלחם ופרמזן ולהכניס למרק
4. לכסות את הקערות בבצק עלים או בעלי בריק ולאפות
הכי חשוב:
להגיש עם כוס יין לבן שאיתו בישלתם!!!!
רשימת חומרים :
• בצל - לפחות חמישה בצלים לבנים פרוסים לעיגולים דקים
• 2 כפות חמאה וקצת שמן
• כף קמח
• חצי כוס עד כוס יין לבן יבש
• מים או מרק עוף או מרק בשר מסונן
• אבקת מרק בצל - זו הפעם היחידה שאני מרשה להשתמש באבקה
• גבינה צהובה איכותית מגוררת או פרמזן
• קרוטונים משקית/ פרוסות טוסט מלחם שחור איכותי/ כיכר לחם שחור עגולה שלמה
שמים בסיר עמוק כ2 כפות חמאה וכף שמן ומאדים את הבצלים - לאחר שבצלים התרככו להמשיך לטגן עד שהצבע שלהם משחים
מוסיפים כף קמח ובוחשים היטב - למי ששואל למה , זה בשביל הסמכת המרק.
מוסיפים נוזל - בדרך כלל הצבע החום של המרק נובע מהציר בקר החום שהוכן מעצמות בקר שהתבשלו בישול איטי כל הלילה עם ירקות ציר אבל- אנחנו בישראל ולכן באופן חד פעמי אני מאשרת לכם שפים צעירים, להוסיף למים 2 -3 כפות אבקת מרק בצל או אפילו (במקרי חירום) שקית של מרק בצל מוכן.
לבחוש היטב את הנוזל ואת הבצל המטוגן ולבשל כחצי שעה על אש בינונית. להוסיף מעט פלפל שחור, אולי קצת פרחי טימין טרי ואם צריך מלח
להגביר את האש ולהביא לרתיחה, להוסיף יין לבן ולתת לכל האלכוהול להתאדות. היין מוסיף חמצמצות אז לא להגזים
המרק מוכן ועכשיו להצעות הגשה:
1. בתוך כיכר לחם שחור עגולה שהסרתם ממנה את הכיפה ורוקנתם את כל הפנים שלה, למזוג את המרק .
2. להוסיף קרוטונים וגבינה
3. לעשות טוסטים מלחם ופרמזן ולהכניס למרק
4. לכסות את הקערות בבצק עלים או בעלי בריק ולאפות
הכי חשוב:
להגיש עם כוס יין לבן שאיתו בישלתם!!!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!