מנגולד נקרא גם סל או פזי והוא ממשפחת התרד. יש לו גבעול לבן ועלים ירוקים עם טעם מאד מיוחד. הוא מאד מתאים לבישול עם לימון, העלים הרחבים מתאימים למילוי, בקיצור ירק משגע והשמיים הם הגבול לעניינינו,
חובה להגיש על מצע אורז לבן
• קונים חבילת מנגולד ושוטפים היטב
• חותכים את הגבעולים הלבנים ומפרידים אותם מהחלק העליון הירוק
• חותכים את הגבעולים לחתיכות של 3-4 ס"מ, שוטפים היטב.
• את העלים הירוקים : או שומרים למילוי בתערובת של בשר אורז ותבלינים או קוצצים לחתיכות גדולות ומוסיפים לתבשיל שלנו או קוצצים דק, מוסיפים לבצל מטוגן בשמן זית ומערבבים עם אורז.
• בסיר גדול מטגנים בצל עד שמזהיב (רצוי במעט שמן זית או שמן רגיל, מוספים את גבעולי המנגולד ומעט מהעלים הירוקים , מטגנים ביחד כדקה
• מכסים במים ומוסיפים אבקת מרק עוף, מיץ מחצי לימון או יותר, מלח פלפל, תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ושזיפים שחורים מיובשים
• מוסיפים או עוף שעבר טיגון קל במחבת נפרדת או קציצות - הוראות הכנה: חצי קילו בקר טחון או חצי בקר חצי עוף, ביצה, בצל מגורד, פטרוזיליה, שמיר וכוסברה קצוצים, מעט פירורי לחם ומלח פלפל. מערבבים היטב את התערובת, צרים קציצות ומטגנים בשמן. מה שבני הבית לא יגנבו לכם מהמחבת, תכניסו לסיר המנגולד.
• ניתן גם להוסיף לתערובת אורז חצי מבושל במקום פרורי לחם , ליצור קציצות ולעטוף אותם cעלי המנגולד הירוקים השלמים וזה בכלל גורמה. את הממולאים האלו פשוט לזרוק לסיר ולבשל על אש נמוכה עם מכסה כשעה עד שהמנגולד ותפוחי האדמה רכים.
• לתקן את התיבול, מי שאוהב את התבשיל חמצמץ יכול להוסיף לימון.
חובה להגיש על מצע אורז לבן
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!