הדולר נסחר אמש כמעט לאורך כל היום במגמה מעורבת מול המטבעות העיקרים. בשעות הערב נשא נאום נגיד הפד, בן ברננקי, אשר בעקבותיו שב הדולר להתחזק מול המטבעות העיקריים.
ברננקי אמר בנאומו כי כלכלת ארה"ב מתמודדת עם אתגרים קשים, וכי החולשה בשווקי העבודה והאשראי צפויה לגרור צמיחה מתונה של הכלכלה. עוד הוסיף ברננקי כי למרות שחל שיפור כללי במצב הפיננסי, עבור לווים רבים מחנק האשראי נמשך.
לבסוף אמר הנגיד, כי שיעור האבטלה הגבוה ותחזיות אינפלציה יציבות עשויות להבטיח אינפלציה מתונה, ולמעשה, ייתכן שהאינפלציה תתחיל לרדת מכאן ואילך.
השקל נסחר אתמול במגמה מעורבת מול המטבעות העיקריים. עם פתיחת המסחר התחזק הדולר מול השקל על רקע השפעתם של נתוני התעסוקה שפורסמו בסופה"ש בארה"ב. הדולר אמנם נסחר במגמה מעורבת מול המטבעות העיקריים ברחבי העולם, אך כאן ניתנה למשקיעים הזדמנות ראשונה להגיב לנתונים שפורסמו ביום שישי.
בסיום המסחר הדולר התחזק ב-1.1% ושערו היציג נקבע ב-3.815 שקלים. מאידך, היורו היציג נחלש ב-0.76% לרמה של 5.643 שקלים.
הין היפני מתחזק זה היום השני ברציפות מול היורו והדולר, על רקע הערכות כי התאוששות הכלכלה העולמית מאבדת מומנטום, ולכן סוחרים שבים לקנות מטבעות הנחשבים "בטוחים" יחסית (כמו היין), המשמשים עבורם כעוגן של יציבות בימים בהם השקעות באפיקים פחות סולידיים נראות מסוכנות מדי.
היורו נחלש אמש מול המטבעות העיקרים, לאור פרסומם של נתוני מאקרו שליליים. מדד אמון הצרכנים של SENTIX ירד ב-5.5 נק' לעומת צפי ירידה של 4.3 נק'. הזמנות המפעלים בגרמניה ירדו בשיעור של 2.1% לעומת צפי עליה של 0.6%. נתונים שליליים אלו והירידות שנרשמו בבורסות האירופאיות היוו גורם מכריע בהיחלשותו של היורו במהלך המסחר אתמול.
החוזים על הנפט ננעלו בירידות שערים זה היום הרביעי ברציפות, בעקבות התחזקותו של הדולר בעולם ועל רקע הירידות שנרשמו בבורסות ברחבי העולם.
למרות חולשת מחירי הנפט בבורסת הסחורות של ניו יורק, אמר לפני מספר ימים שר הנפט הסעודי כי שוק הנפט יציב ומחירו של הנפט משקף את המחיר הראוי. בסיום המסחר החוזים העתידים על הנפט למסירה בינואר רשמו ירידה של 2% ונסחרים כעת סביב מחיר של 74$ לחבית.