סופגניות ביס
חומרים :
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים יבשים
150 גרם סוכר
1 כפית מלח
6 ביצים
רבע כוס ברנדי
גרידה מלימון אחד
חצי כוס שמן
1 כוס מים פושרים
אופן הכנה
לתוך קערה רחבה מכניסים את הקמח ,השמרים ,הביצים הסוכר גרידת הלימון והברנדי ולשים מעט .
מוסיפים את המלח השמן והמים ולשים עד לקבלת במק רך ומעט דביק .
מכסים ומתפיחים כ40 דקות .
מחלקים לכדורים קטנים ומתפיחים על גבי משטח משומן כשעה .
מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות מקסימום .
מכניסים את מיני הסופגניות ומטגנים בצד אחד עד להזהבה ובמכה קטנה הופכים לצד השני .
ממלאים במילוי הרצוי ריבה שוקולד ריבת חלב וכ'ו מפזרים אבקת סוכר ומגישים .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.