פירזול הוא מושג שלקוח מתוך עבודות המתכת השונות.
בעבר פירזול היה להתקין פרסות לטלפי סוסים באמצעות עבודה מיומנת ואולי לעיתים מאמצת (להתעסק עם סוסים כבדים וחזקים) שנדרשה מהעוסקים בדבר.
העבודה של פירזול דרשה מיומנות וידע מקצועי בעבודה עם מתכת כדי שיהיה אפשר ליצור מהתכת פרסה שתתאים לטלף ותחזיק לאורך זמן.
בימינו משתמשים במושג פירזול בצורה קצת שונה- פירזול הוא בראש ובראשונה עבודות מתכת שאחראים לשמור על פונקציונאליות תקינה של רהיטים (מסילות מתכת שעליהן נעות מגירות או חלונות או דלתות), וגם פירזול שנועד לעיצוב נטו של הבית (כמו ידיות מעוצבות לדלת או כל דבר אחר שעשוי ממתכת ומעוצב).
אז למה שנרצה פירזול בתוך הבית שלנו? מעבר לנוחות שזה מוסיף לחיים שלנו עם כל הפטנטים שיש מכאן ועד להודעה חדשה שהופכים את החיים שלנו להרבה יותר נוחים, מלבד הפן האסתטי שהוא מוסיף לתוך הבית, יש גם אלמנט עיצובי.
באמנות הפנג שוואי מדברים הרבה על איזון נכון בין האלמנטים- אש-אוויר-אדמה-מתכת-עץ. כפי שאולי שמתם לב, אחד האלמנטים הוא מתכת, ואיזו דרך יותר טובה (והגיונית) יש מאשר לשלב אלמנטים של מתכת בתוך הבית כדי להגיע לאיזון?
פירזול נועד בדיוק בשביל זה. הוא יוצר סביבה מתכתית שגם נעימה לעין ומאפשר איזון בין כל האלמנטים שקיימים ואמורים להיות קיימים בתוך הבית.
פירזול נותן גם נופך יותר מודרני למה שאחרת היה נראה כריהוט מתכתי במקרה הטוב ו"סתם גרוטאה" במקרה הפחות טוב. פירזול הופך כלי מתכתי רגיל לעבודת אמנות.
בקיצור ולסיכום- אם עיצוב מחדש של הבית זה מה שבראש מעיניכם, פירזול הוא בהחלט דבר שכדאי לשקול- הוא מוסיף הרבה טעם ועניין לתוך הבית והוא מוגבל רק ע"י הדמיון והיצירתיות שיש לכם ולאנשי המקצוע שמבצעים את העבודה. בהצלחה!
מאמר זה נלקח מקטגוריית פירזול מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים