כיריים חשמליות הם כיריים שפועלות על חשמל. היתרון שלהן מובהק, וכך גם החסרונות שלהם.
היתרון הוא שימוש בחשמל במקום בגז. במקומות שבהם שימוש בגז עשוי להיות מסוכן, או מקומות שפשוט אין חיבור לגז, מאפשרות כיריים חשמליות בכל זאת לבשל אוכל בצורה טובה ויעילה.
עבור מקומות שבהם החיבור לגז צריך להיות בתוך הבית (כמו חללים גדולים ששימשו בעבר לתעשייה והפכו לסטודיו של אמנים) או כל סיבה אחרת, ומכיוון שהכנסת בלון גז לבית זה דבר מסוכן (ואולי אפילו לא חוקי- אני לא בקיא לחלוטין בעניין זה), כיריים חשמליות מהוות פתרון חסכוני וטוב לאמצעי בישול אלטרנטיביים.
יתרון נוסף הוא שכיריים חשמליות אפשר לקחת לכל מקום עם תקע, והן ניידות.
החסרונות, עם זאת, מובהקים גם הם- השימוש בכיריים חשמליות עשוי להיות יותר גבוה- העלות של חשמל לעומת עלות של גז גבוהה בצורה די משמעותית, ולאורך זמן זה כסף שמצטבר. אז אולי יש כיריים חשמליות שהן חסכוניות, אבל עם זאת- שחיקה ולכלוך שגורמים לכיריים להתאמץ עשויות גם הן להפוך לנטל ולגרום לצריכה יותר גבוהה של חשמל.
התמרון בכיריים חשמליות קשה יותר- בזמן שבכיריים רגילות אפשר להחליש את האש תוך פחות משניה, המעבר בין חום גבוה לחום נמוך בכיריים חשמליות לוקח זמן, וזה משהו שצריך לחשב אותו מראש כדי שהאוכל לא יישרף או יבושל יתר על המידה.
ולאניני הטעם שבינינו, ההעדפה לכיריים רגילות גם היא קיימת- מבחינת איכות הבישול, היכולת לתמרן ולזהות את החום הרצוי וההעדפה לבישול בגז טבעי שמעבר ליתרון הסביבתי גם הופכת את הבישול לחוויה יותר אותנטית.
בקיצור- אם חסרה לכם היכולת להביא כיריים רגילות אל תוך הבית (או כל חלל אחר שבו אתם רוצים להביא אליו אפשרויות בישול), כיריים חשמליות הן בהחלט פתרון. בהצלחה!
מאמר זה נלקח מקטגוריית כיריים חשמליות מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים