כריים הן כלי שנמצא אצל כל אחד ואחד מאיתנו (אני מניח שאצל כולנו) בבית- הן אחד הדברים הכי בסיסיים שאיתו אנחנו מכינים לעצמנו אוכל ומזינים את הגוף והנפש שלנו לשבוע.
כריים הן אחד הכלים היותר פופולאריים להכנת אוכל, זאת מהסיבה שמגוון אפשרויות הכנת האוכל עליהן היא רבה- על כריים אפשר לטגן, לבשל, לאדות, להקפיץ ולהכין מגוון עצום של מאכלים מעדות שונות, תרבויות שונות, ובצורות הכנה שונות (שכן המראה של האוכל גם תורם להנאה של ההכנה שלו).
כריים הן כלי שמשתמשים בו כמעט הכי הרבה להכנה של אוכל ולו רק מהסיבה שמגוון אפשרויות ההכנה עליו היא מרובה- אם יש לכם את הכלים ואת הידע, כריים מספקים אפשרויות רבות להכנת האוכל (או להרבה דברים אחרים מלבד אוכל- כל דבר שדורש חימום ושימוש בסיר, או אפילו להדליק סיגריה)-
בין אם אתם שפים מומחים או פשוט אניני טעם שאוהבים אוכל ואוהבים את האמנות שבהכנת האוכל- כריים זה כנראה דבר שיש לכם ואתם מודעים לחיוניותו במטבח, בין אם זה מטבח ביתי או מטבח של מסעדהקפיטריה.
על כריים אפשר להכין חלק ממאכלי העדות היותר מוכרים- חמין, מופלטה, גפילטע-פיש וניוקי הן דוגמאות אחדות. על כריים אפשר להכין גם מאכלים שמוכרים לכולנו- קרפים, חביתות, מרקים, תבשילי קדירה מהבילים והדוגמאות רבות (והן כשלעצמן עושות לי חשק לאכול). כריים יותר מכל שאר הכלים מאפשרות מגוון צורות הכנה של אוכל מכיוון שהאפשרויות עליהן יותר גדולות. השני בוודאי יהיה תנור, השלישי אולי מיקרוגל, אבל כבודו במקומו מונח- כריים הם כלים שצריכים להיות בכל מטבח כדי לשמור על תקינותו של המטבח ועל תקינות התזונה של הבנאדם.
מאמר זה נלקח מקטגוריית כריים מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים