כיריים גז הן כיריים שאפשר לראות כמעט בכל בית בישראל בימינו. המעבר לחיים המודרניים והמעבר למגורים בתוך בית בעיר דרשו פתרון יצירתי לעניין הבישול- בעוד בעבר היה ניתן לבשל על אש של מדורה בטבע שבחוץ, הטבע העירוני לא מאפשר להדליק מדורות (חוץ ממנגלים באזורים מותרים).
ובכל זאת? מי שרוצה לבשל היה צריך למצוא פתרון אחרת לעניין.
אז עד להמצאת החשמל והכיריים החשמליות, מצאו פתרון נוסף- כיריים גז.
כיריים גז משתמשות בעקרון של שריפת גז טבעי (שאליו הוסיפו ריח מיוחד כדי שיוכלו לזהות כאשר יש דליפה- לגז עצמו במקור אין ריח ובשחרור לאוויר עשוי לגרום לחנק ברמות מסוימות) שהופכות לאש שמייצרות את החום הדרוש לבישול.
כיריים גז מאפשרות שליטה מוחלטת בגובה האש ובעוצמתה ומאפשרות משחק בין בישולים שדורשים הרבה זמן (כמו אורז מלא או אפילו חמין ביתי) לבישולים קצרים (כמו לעשות אומלטים, חביתות ופנקייקים).
כיריים גז מתחברים לבלון גז שבד"כ נמצא מחוץ לבית (מחובר לשרשרת או בתוך ארון עבור אלה שגונבים להם את הבלונים)- דבר שמונע נזק בתוך הבית במקרה של פיצוץ או שריפה, ומזרימים גז אל תוך כיריים גז. בעזרת ניצוץ הגז נדלק והופך ללהבה קבועה שיוצרת חום אחיד בפיזור שלה על פני הסיר.
כיריים גז הם המקור למיני בישולים, ביחד עם תנור ואוכל נא הם מהווים כמעט שליש מצורות הכנת האוכל שקיימות (כשבתנור אופים, כיריים גז מבשלים ואוכל נא הוא אוכל נא) והם מהווים פתרון טוב בהחלפת המדורה הקדומה.
כיריים גז נותנים גם בישול יותר אותנטי מבישול בכיריים חשמליות למשל, בין אם זה העדפה לבישול בצורה יותר טבעית או היכולת לשלוט בעוצמת החום יותר בקלות שהופכים את הבישול על כיריים גז ליותר קל ונוח.
מאמר זה נלקח מקטגוריית כיריים גז מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים