מה זה כיריים ולמה הם משמשים? כיריים זה דבר שנמצאו כמעט אם לא בכל בית בישראל בימינו. הם מתבססים עם שימוש בגז טבעי שנדלק ע"י ניצוץ שנוצר בכיריים כדי ליצור להבה קבוע ואחידה בעוצמתה ובגודלה כדי לחמם ולהכין אוכל עבורה (או להדליק סיגריה- זה גם קורה).
כיריים מחוברות לבלון גז שנמצא מחוץ לבית (כדי למנוע סכנה במקרה של התלקחות, פיצוץ או שריפה) שאליו מוסיפים ריח מובהק וחזק שמעיד אם יש דליפה (במקור גז של כיריים הוא חסר ריח, אבל עם זאת מסוכן ברמות גבוהות מדי כי עשוי לגרום לחנק, לכן הוסיפו לו את הריח כדי שיוכלו לטפל בהתאם במקרה של דליפה).
צורות הבישול על כיריים הם רבות ומגוונות- טיגון, אידוי, בישול, הקפצה וכו'', ומבין כל כלי ההכנה כיריים הם אחת היותר פופולאריות אם לא הכי פופולארית- עם שאר כלי ההכנה (כמו תנור ומיקרוגל) אפשר להסתדר בלי, אבל כיריים קשה מאוד להסתדר בלי- סביר להניח מכיוון שמגוון האפשרויות של הכנת האוכל שאפשר לעשות על כיריים גדול בהרבה מצורות ההכנה שאפשר לעשות בכל כלי אחר, ולכן רוב הכנת האוכל הביתית מתבצעת על כיריים.
אז אלא אם אתם חובבים מובהקים של אוכל נא בלבד (אוכל שלא מחומם בשום צורה שהיא חוץ מחימום בשמש), סביר להניח שאתם משתמשים במספר ראשי כיריים בבית שלכם, ופה רצוי להזכיר את מקומו של המטבח במובן היותר גדול- המטבח משמש אותנו להכנת האוכל. ההבדל בין בריאות וחולי לעיתים נח אך ורק על ההבדל באיכות התזונה שלנו- כמות האוכל, האיכות שלו והצורה שבה אנחנו אוכלים, וכדי לאפשר תזונה נכונה צריך מגוון של מאכלים, ומפה השימוש של כיריים.
מאמר זה נלקח מקטגוריית כיריים מפורטל המטבחים המוביל בישראל - מטבחים