יבשת אירופה משתרעת על 10,600,000 קמ"ר והיא היבשת השישית בגודלה המונה כ-800,000,000 נפשות. חלוקת היבשת לשניים: מערב ומזרח, מקורו עוד מימי המלחמה הקרה. החלוקה נוצרה בעיקרה מתוך מחלוקת פוליטית שבין הקומניזם והדמוקרטיים ויצרה בידול בין שני החלקים כמעט בכל ההיבטים. כיום אירופה מאופיינת במגמת צמצום פערים אלו.
מערב אירופה
מערב אירופה, חלק מיבשת אירופה הנמצאת בחצי הכדור הצפוני.
מערב אירופה הינו כינוי לקבוצת מדינות הנמצאות בחלקה המערבי של יבשת אירופה.
רוב מדינות מערב אירופה הינם מדינות דמוקרטיות התומכות ברוח "המערבית" והדמוקרטית המאפיינת גם את השקפתה של ארה"ב. המדינות מאופיינות ברמת תל"ג גבוהה ורובן שייכות לאיחוד האירופאי המשותף.
מזרח אירופה
מזרח אירופה, חלק מיבשת אירופה הנמצא בחצי הכדור הצפוני.
מזרח אירופה הינו כינוי לאזור הנמצא בחלקה המזרחי של יבשת אירופה.
גבולותיו של איזור זה אינם מוגדרים באופן חד- משמעי בשל יחסי שליטה בין מדינות האזור ובשל הקישור ליבשת אסיה.
המונח נוצר לראשונה כדרך לתאור מדינות האיזור אשר פיגרו מבחינה טכנולוגית לאחר המהפכה התעשייתית. זה והבידול הפוליטי, התרבותי (השקפה קומוניסטית) והמבנה הכלכלי, הפרידו את מדינות מזרח אירופה משאר מדינות אירופה שהפכו אז לליברליות בתפיסתן ובמדיניותם.
היה זה מסך הברזל שהפך את ההפרדה הפנים יבשתית הזו לרישמית ואף החריף והעמיק את ההבדלים שנוצרו ברמות החיים, רמות ההכנסה, השקפות וההיבטים הפוליטיים והחברתיים.
כיום, מדינות מזרח אירופה פוסעות לכיוון הקדמה וחלקן אף שייכות ושותפות באיחוד האירופאי.
אירופה והאיחוד האירופאי
כיום המונח "אירופה" הינו שם נרדף למונח "איחוד אירופאי" EU ולמדינות הריבוניות החברות בו. האיחוד האירופאי הינו התאגדות של מדינות באירופה המאופיין ומתפקד בהבטים רבים כיחידה אחת: פרלמנט משותף, כלכלה ומטבע אחיד (יורו).
האיחוד האירופאי יצר למעשה שוק אחד גדול תוך טישטוש הגבולות המדיניים, הכלכליים והפוליטיים/חברתיים. כיום הניעות בין המדינות השותפות באיחוד האירופאי הינו חופשי ללא תשלומי מכס והגבלות כלכליות ואחרות המאפיינות מעברים בין מדינות.
המטבע האחיד המשמש כיום את חברות האיחוד נקרא: יורו.
הבנק המרכזי האירופאי הינו הבנק המרכזי של האיחוד המוניטרי האירופאי, האחראי על מדיניות המטבע הרשמי של מדינות האיחוד - היורו. הבנק הוא זה הקובע את גובה הריבית במשק ומטרתו לשמור על רמת אינפלציה במדינות החברות, קיומה של רמת תעסוקה גבוהה ויציבה וכו'. הבנק נמצא במרכז בירת גרמניה, אחת המדינות החזקות השותפות באיחוד. מבין המדינות החזקות והמשפיעות ביותר בבנק המרכזי האירופאי נמצאות: איטליה, גרמניה, צרפת.
רמת המחייה במדינות האיחוד הינה גבוהה מאד, אולם כניסתו של המטבע החדש (היורו) ועיגול המחירים כלפי מעלה, תרמו להתייקרות משמעותית ברמת המחייה, מה שיצר מגמת ירידה בתל"ג (תוצר לאומי גולמי) של המדינות.
על כן, שאיפתו של הבנק המרכזי האירופאי הינה מדיניות מוניטרית מאזנת, שתשפיע על יחס מאוזן בין רמת המחירים וההכנסה הכוללת של התושבים על מנת לאפשר עלייה ברמת המחייה.
noir-coloni http://www.noircolony.com
>