הסכם ממון
אחת השאלות הקשות העומדות בפני זוג בסבב השני היא: כיצד למסד את הקשר? מהי הדרך הנכונה ביותר להנציח את מעמד היותו זוג לכל דבר ועניין?האם לבחור במגורים נפרדים? מגורים משותפים?הסכם ממון?הסכמים משפטיים אחרים? חתונה? ועוד פתרונות רבים שלא עמדו לנגד הזוג בנישואין הראשונים או בהסכם הממון הראשוני.
אנו, סימתי ואני עומדים בפתחה של סוגיה לא פשוטה זו.ברור לה וברור לי שאנו נחיה יחדיו עד סוף ימינו.האמת שזה היה ברור לי מהרגע שראיתי אותה.לפעמים זה קורה.כאשר זה קורה ,לא כדאי להתעכב, להתלבט, לבחון שוב וכדומה.פשוט ללכת עם זה עד הסוף.כמו ששנינו עשינו.חיים ביחד כזוג נשוי לכל דבר ועניין.
מהי הדרך הנכונה ביותר? זו שאלה כבדת משקל שהדעות עליה בפני מכרינו חלוקות.( שווה פעם לעשות מחקר כדי להבין עד כמה ומדוע האנשים חלוקים בכך בצורה תהומית.) ברור לחלוטין שחייב להיות הסכם כתוב.כך גם קובע החוק לגבי הידועה בצבור.(לפי הפסיקה מספיקים שלושה חודשים של מגורים משותפים כדי שהאישה שאיתך תוגדר כידועה בצבור שלך.) ההסכם הפורמאלי והברור ייעשה בידי עורך דין מתחום דיני המשפחה וכדאי ואף רצוי שיקבל את אישור בית המשפט לענייני משפחה.עוד חותמת המקבעת את ההסכם בין בני הזוג.
פרטי ההסכם ייקבעו על ידי בני הזוג. לכל אחד יש את אותם "קווים אדומים" שאותם הוא לא יהיה מוכן לעבור. אותם גבולות הם בדרך כלל תוצר של ניסיון קודם רע מיסודו עם הגרושה או עם אישה איתה חיית בעבר ונפרדתם. חשוב ורצוי לקבוע את כללי ההסכם בתחילת הקשר ובאווירה טובה וחיובית.כדאי וגם רצוי להתייעץ עם עורך דין ואין זה רע באם האישה תתייעץ עם עורך דין מטעמה והגבר עם עורך דין מטעמו.
ההסכם מטבעו מסובך למדי מאחר ומעורבים הילדים שלה ושלו.אם יש ילדים משותפים הנושא מסתבך אף יותר. לשם כך חשוב להסתייע בעורך דין טוב ולכתוב את ההסכם הסופי בידי עורך דין המתמקצע בתחום הכה מסובך של דיני משפחה.
ולגבי נישואין? על כך אכתוב במאמר הבא.
ד"ר אבי זלבה
ד"ר אבי זלבה, קרימינולוג ויועץ ארגוני