עוגת שוקולד מצויינת, שלא דורשת אפייה.
מרקם העוגה דומה לעוגת מוס.
ההכנה מאוד פשוטה ולא נדרשים הרבה מצרכים - כך שבדרך כלל ניתן להכין את העוגה ללא הכנות וקניות מיוחדות.
מצרכים:
250 גרם עוגיות פתי בר שבורות לחתיכות קטנות
1 ליטר חלב
7 כפות קמח גדושות
5 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שברי אגוזי מלך (לא חובה)
50 גרם חמאה
שקית סוכר וניל (לא חובה)
אופן הכנה:
לערבב בתוך סיר קמח, סוכר, קקאו וחלב.
לבשל על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לרתיחה.
להוסיף חמאה וסוכר וניל ולערבב.
להוסיף לסיר את העוגיות והאגוזים ולערבב.
להעביר לתבנית ולקרר. ניתן לפזר פירורי עוגיות או אגוזים מעל.
(הערה: חשוב לשים מספיק קמח אחרת מרקם העוגה יצא נוזלי במקצת, אך עדיין טעים)
אין צורך לדאוג אם מייד בסיום הבישול של הקרם המרקם של העוגה הוא נוזלי. לאחר שמקררים את העוגה מספר שעות במקרר היא נהיית סמיכה יותר.
תמונות בעיצוב מיוחד - www.PicShake.co.il