דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


אנזימים וכימיקלים שונים 

מאת    [ 13/12/2009 ]

מילים במאמר: 385   [ נצפה 2770 פעמים ]

אנזימים וכימיקלים שונים, אז מה אפשרי לעשות?!


BUTYLATED HYDROXYANISOLE AND BUTYLATED HYDROXYTOLUENE
שני הכימיקלים הנ"ל הינם שכיחים בשימוש בתעשיית המזון בעיקר לייצור ולהכנת השמנים, כיוון שהם חומרים אנטי אוקסידנטים טובים ולכן הם מונעים את התהליך האוקסיד טיבי של השומנים. אני באופן אישי נמנע מהכימיקלים הנ"ל. יש טוענים שנטילת BHT כתרופה במינון של בערך 1 גרם ליום למניעת דלקת של ההרפס ומפחית סיכון לסרטן
COQ10-UBQUINONE
מצוי בעיקר בשמן דגים (שמכיל גם EPA)
DIMETHYL GLYCINE  (DMG)
ויטמין B15, רוב המחקרים עליו נעשו בברית המועצות ושם נאמר שהוא משפר את מערכת החיסון ומעלה אנרגיה ויכולת פיזיקלית. בשימוש להגדלת ביצועים ספורטיביים וע"י שיפור זרימת החמצן למוח, טוב להפרעות מנטליות ובמקומות אחרים טענו שהוא אפילו קרצינוגני, אך עדיין ה- FDA וה - AMA השאירו אותו מחוץ לשוק. רעילות ה- DMG נמוכה מאוד בשימוש 20-200 מ"ג ליום. ה DMG ניתן להשגה במתן אוראלי או כדורים מתחת ללשון ונלקח כ-2-3 פעמיים ביום.

 

שיטות ייצור מזון מודרניות פתחו אפיקים עיקריים של חשיפה לגורמים מסרטנים סביבתיים ותרכובות המפריעים לתפקוד אנדוקריני.

דברה רססה על יבולים, אנטיביוטיקה בשימוש בעופות, והורמונים שניתנים לבקר חשפים אותנו הצרכנים ורכיבים בלתי רצויים, ונציין כי המזהמים הפכו לחלק מתזונתנו וגופנו לפעמים באופן יום יומי. חלק מחשיפה זו עשויה להגביר את הסיכון לסרטן השד.

במובנים מסוימים, לאבותינו לא היו חיים קלים. מכיוון שלא היה להם מזון זמים כל כך, אך כיום הטיפול הכימי וכלי מטבח משופר כימית, דיאטות ושיטות הבישול - חשפו אותנו למפגעים רעילים יותר.

להלן כמה מן כימיקלים מזיקים הנפוצים במיכלי מזון ומזון שלנו, יחד עם תיאורים של מה הם, והיכן ניתן למצוא ומדוע הם רעים. וכן כדי ללמוד כיצד להימנע מהם.

 

אריזות למזון
היום, זה לא רק האוכל עצמו כי ישנו הצורך להיזהר, גם מהמכולות שבהם מאוחסנים, אשר יכול לסנן כימיקלים רעילים, כגון: BPA, סטירן ויניל כלוריד. 

ביספנול A (BPA) ניתן למצוא מיכלי מזון מפלסטיק המכילים ביספינול איי. מחקרים מראים כי חשיפה BPA קשורה לסרטן השד, הוכח כמפריע לטיפול כימותרפיה למחלה.

סטירן יכול לסנן פוליסטירן - מרכיב של מגשי מזון קלקר, קרטוני ביצים, כוסות חד פעמיות - כאשר מחוממים, שחוקים או לשים תחת לחץ. סטירן הוא קרצינוגן (רכיב מסרטן).

פוליוויניל כלוריד (PVC) משמש לייצור אריזות מזון. כאשר PVC, ויניל כלוריד עשוי להשתחרר לאוויר או לשפכים. זה אחד הכימיקלים הראשונים שיועדו כמסרטנים בבני אדם. ונקשר בסיכון מוגבר לתמותה מסרטן השד וסרטן הכבד בקרב העובדים המעורבים בייצורו. 

ועוד... ועוד...



ד"ר קובי עזרא (Ph.D) מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומאמן אישי. מכין ספורטאים ודוגמנים לקראת תחרויות ומופעים. כתב את הספרים: 1. אבן הפינה בתחוםפיתוח גוף. 2. ספורטולוגיה - המדריך לספורטאי. 3. סטרואידים-כל מה שרצית לדעת? ולא העזת לשאול!. לפגישת יעוץ בקליניקה: 0528567140




 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב