בבתים ובדירות בהם אני מבקרת, אני נשאלת לא מעט פעמים האם יעוץ הפנג שואי הינו תחליף לעיצוב פנים? שאלה זו נשאלת לרוב על ידי לקוחות אשר מתכננים לשפץ את ביתם ולרענן את מראהו, או כאלה הניצבים בפני בניית בית.
עיצוב פנים ופנג שואי הינם כלים המשלימים זה את זה. מטרת יעוץ הפנג שואי היא לשפר את איכות החיים של המתגוררים בבית בשלושה היבטים מרכזיים: בריאות, מערכות יחסים ושפע כלכלי. ככזה, זהו יעוץ מקיף אשר בראש ובראשונה מסתכל על הבית ביחס לסביבה, מאבחן את המפה הייחודית לבית ומייצר המלצות לדיירים. הייעוץ מתייחס לכל ההיבטים החל מהתאמת החדרים לדיירים, הסידור הפנימי של הריהוט בכל חדר וחדר והצבעים והצורות המתאימים לחללים השונים בבית.
בבתים בבניה ושיפוץ פנג שואי משחק תפקיד מרכזי בתכנון המקום המיטבי של כל חלל בבית.זהו תחום שהעומק והמקצועיות בו יוצרים את ההבדל הדק בין שיפור אמיתי ובין אפקט פסיכולוגי שלאחריו נשארים עם תחושה שכלום לא השתנה.זהו תחום העומד בפני עצמו, המורכבות והידע המקצועי הנדרשים לעוסקים בו שונים מאלה להם נדרשים העוסקים בעיצוב פנים. וטוב שכך.
עיצוב פנים מתייחס לחללים החל משלבי התכנון ועד לפריטים הנמצאים בכל חלל. אולם המומחיות שונה לחלוטין, מעצב הפנים הינו מומחה בבחירת הפריטים הנכונים בכל חלל ובשילובם, כך למשל באמתחתו פתרונות אחסון, שילוב בין התאורה והריהוט בחלל ועוד.
לבחירות שעושה מעצב הפנים יש השפעה גדולה על הפנג שואי של הבית, מבלי שיהיה מודע. לדוגמא: שילוב של צבעים כחולים ושחורים וצורות גליות (באמצעות ריהוט, אהיל, שטיח, אגרטל ועוד) בחלל בו מצויה אנרגיה מסוג אלמנט העץ, יכולה רק לעודד את הווכחנות וכמות המריבות באותו חלל. אם זו המקלחת ניחא, אך אם במקרה ממוקם שם חדר השינה של ההורים או השולחן בו המשפחה אוכלת, זה כבר סיפור אחר.
צבעים מאלמנט האש (אדום, כתום, בורדו, סגול וורוד) וצורות משולשות, יכולות מחד להעצים את אנרגית השפע במידה והיא נמצאת בחלל, ומאידך להעצים את אנרגית החולי במידה והיא ממוקמת שם.
כבר קרה לכם שחברים הזמינו אתכם לראות את הסלון החדש ויצאתם עם תחושה לא נעימה ומנוכרת מהשהות שם? ולהיפך פתאום הפינה הפכה לחמימה ונעימה?
השקעתנו הכספית והרגשית בביתנו היא רבה, מי לא רוצה שביתו יהווה עורף יציב? כאשר אנו מתכננים את ביתנו או מרעננים אותו, כדאי לדאוג לא רק לנראות אלא לאיכות החיים שלנו בבית.
עבודה משותפת של עיצוב פנים ופנג שואי מייצרת סינרגיה. הלקוחות המשלבים ביניהם זוכים לבתים יפים, פונקציונאליים ומבורכים.
ורד מנור-גילהר, יועצת פנג שואי, בעלת תואר שני בהתנהגות ארגונית מביה"ס למנהל עסקים, אוניברסיטת תל אביב.