קמת בבוקר...אתה חולם על הקפה של הבוקר....הגעת לבית הקפה...התיישבת.
המלצר הגיע....ביקשת קפה....המלצר שואל אותך:" איזה קפה תרצה להזמין?"
אתה מרים גבה...מוריד אותה....מכווץ את המצח...ובמבט מבולבל שואל:"מה ההבדל...קפה זה קפה!"
כולנו אוהבים קפה איכותי עשוי במקצועיות וכמובן עם הרבה אהבה, אך ברוב המקרים, כשאנו רוצים להזמין קפה אנו לא באמת יודעים מה ההבדל בין כל הסוגים ומזמינים אספרסו או הפוך..פשוט כי זה מה שאנחנו מכירים.
עולם הקפה הוא עולם עשיר בטעמים,צבעים וריחות. ואם רק נעז, נגלה שהשמיים הם הגבול(כמעט...)
עכשיו הגיע הזמן להסביר קצת על הסוגים השונים של הקפה. אל תתבלבלו הכוונה היא לא לסוגים של פולי הקפה(שעליהם נספר אולי בפעם אחרת) אלא לסוגים של דרכי ההכנה.
טוב...אז מתחילים:
אספרסו (קצר) - 7 גרם של קפה טחון ב 30 מ"ל מים.
ההכנה נעשית במכונת אספרסו על ידי מיצוי הקפה הטחון באמצעות לחץ קיטור ישיר או קיטור שהתעבה והפך למים.לפני המגע עם הקפה עצמו.בכל מקרה התוצאה היא תמצית קפה ארומטית ועשירה בטעמים.
אספרסו ארוך - 7 גרם של קפה טחון ב 45 מ"ל מים. ההבדל אם כך בין "קצר ל"ארוך" הוא בכמות המים בלבד ולא בכמות הקפה.
אספרסו כפול - 14 גרם קפה ב 60 מ"ל מים. שאלת השאלות היא מה ההבדל בין כפול לארוך? אז ככה...באספרסו "ארוך" יש את אותה כמות הקפה כמו ב"קצר" וב"כפול" יש כמות כפולה של קפה טחון. יש גם הבדלים בכמות המים אך לא זה העיקר.
אספרסו כפול ארוך - 14 גרם של קפה טחון ב 90 מ"ל מים. בדיוק כמו אספרסו ארוך רק בכמויות כפולות, גם מבחינת הקפה עצמו וגם מבחינת כמות המים.
מקיאטו- אספרסו עם כתם(=מאקיה,באיטלקית-כתם) של חלב מוקצף. מעט עדין יותר מאספרסו "נקי" אך טעמו "גס" יותר מטעמו של הקפה ההפוך המוכר והאהוב.
קפוצ'ינו-שליש כמות אספרסו, שליש כמות חלב ושליש חלב מוקצף.
לאטה-מנת אספרסו בתוספת של חלב.
חשוב לומר בהזדמנות זו כי כשאתם מזמינים "הפוך" בבית הקפה- הכוונה היא ללאטה או בחלק מהמקרים לקפוצ'ינו.
עד כאן על סוגי הקפה החשובים באמת. יש עוד סוגים ודרכי הכנה רבות אך כדי לא להעמיס ציינתי רק את סוגי הקפה הנפוצים יותר מהסיבה הפשוטה שגם בתור חובב קפה מושבע אני חייב להודות ולהתוודות שמעולם לא הזמנתי "לאטה מקיאטו" או "אספרסו קון פנה"
מקווה שעזרתי...
להתראות בפעם הבאה
גיל סרברניק, מנהל שיווק - א.אברהמי