אחד העניינים החשובים אשר יש לשים עליו את הדעת, כאשר פניכם להליך של גירושין, הנו חוק הירושה. שכן, רובכם ככולכם, לא מודעים לכך שעד שאינכם נחשבים לזוג גרוש על הנייר, בן הזוג שממנו אתם אמורים להתגרש, נחשב ליורש שלכם על פי דין.
כך לדוגמא, על מנת להמחיש את הסוגיה, גם במצב בו, פניתם להליך של גירושין (אפילו בדרך של הסכם גירושין), ונקבע לכם מועד לסידור גט, אולם, כשבוע לפני מועד סידור הגט, אחד מבני הזוג הלך לעולמו, אזי בהתאם לחוק הירושה, ברמה העקרונית, בין הזוג שנותר בחיים נחשב ליורש על פי דין. כך שכל רכושכם יחולק בהתאם לחוק, באופן שבו, את מחצית מהרכוש שלכם ירש בן הזוג (שממנו אתם אמואים להתגרש) ואת המחצית השניה ירשו הילדים המשותפים.
אומנם קיימים חידושים בפסיקה, לפיהם בני זוג שנפרדו לא יחשבו ליורשים על פי דין של בן הזוג שנפטר, למרות שלא הספיקו להתגרש, אך הפתרון האולטימטיבי לפתירת סוגיה מעין זו הוא בעריכת צוואה.
כך, במקרה שבו אתם מצויים במצב שבו אתם מנהלים הליך של גירושין מול בן זוגכם, תוכלו להבטיח, שבמידה ותלכו לעולמכם, בן הזוג שלכם שמולו אתם מנהלים הליך גירושין, לא יירש אתכם (לעניין זה ראה הליך שהתנהל בבבית המשפט לענייני משפחה בחיפה בת"ע 12601-03-09 ובת"ע 12713-03-09, שם כבוד השופט בן ציון ברגר פסק כי, בת הזוג לא תוכל לרשת את בן זוגה (בעלה) בהתאם לכללים של דיני ירושה, מאחר והיא עזבה אותו שנים ארוכות לפני שהוא נפטר. למעשה, באותו עניין, כבוד השופט בן ציון ברגר פסק כי, אין לראות לצורך חוק הירושה, את בת הזוג, כמי שנשואה למנוח, זאת, למרות שבני הזוג לא עברו הליך פורמאלי של גירושין).
לסיכום, ניהול הליך של גירושין, הנו מורכב, סבוך ולעיתים אף ארוך ומייגע. להליך של גירושין השלכות רבות לגבי עתידכם לרבות עתידכם הכלכלי ומשום כך, חשוב מאוד כי בטרם תחליטו לפנות להליך של גירושין, בין עם בדרך של הסכם גירושין (שזו, במרבית המקרים האלטרנטיבה היעילה ביותר) ובין אם בדרך של ניהול הליך גירושין בבתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים, תפנו לעורך דין בעל ניסיון וידע בתחום של דיני משפחה ודיני ירושה בכלל ובתחום של גירושין בפרט. שכן, עורך דין הבקיא בתחומים אלו, יוכל לסייע לכם בבניית אסטרטגיית גירושין "מנצחת", שתיטיב עם האינטרסים שלכם.
*המידע במאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת אי אילו הליכים או לאי נקיטתם של אי אילו הליכים. הסתמכות על האמור במאמר זה הנה על אחריות הקורא בלבד וכפועל יוצא, האחריות לכל תוצאה, ישירה או עקיפה, בשל הסתמכות על האמור במאמר זה, תחול על הקורא בלבד.