להכנת חטיפי הגבינה מומלץ להשתמש בגבינות איכותיות וטריות ככל האפשר. את כל הגבינות המוזכרות במתכון זה ניתן ללמוד בקורסים שאנו מעבירים.
חומרים לבצק:
2 כוסות (200 גרם) של גבינה צהובה פיקנטית או "גבינת טל העמק" או גבינת "צ'אדר" .
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3/4 כפית אבקת חרדל (לא חייבים)
200 גרם חמאה
2 חלמונים
3 כפיות מים
3 כפיות קימל
1 חלמון להברשה
חומרים למלית:
300 גרם גבינת ברי או קממבר ולמי שלא אוהב
גבינות עובש ניתן להשתמש בגבינת פרומעז
50 גרם חמאה
חופן עירית קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
מלח
פפריקה מתוקה או "פילדלפיה"
1 בצל קטן מגורד או 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
אפשר אם רוצים להוסיף 2 מלפפונים חמוצים קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק, מרדדים לעלה בעובי 1/2 סמ', חותכים עם חותכן עיגולים בקוטר 5 סמ'.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים ומכניסים למקרר למשך שעה.
את חצי מכמות העיגולים מברישים בחלמון ומפזרים מעל קימל. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, במשך 20 דקות.
מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת.
מערבבים את כל חומרי המלית ומורחים על עיגולי הבצק ללא הקימל ומעל מסדרים
את העיגולים עם הקימל.
את עיגולי הבצק ללא המלית ניתן לשמור לאחר האפייה בקופסה בהקפאה.