על פי החוק הישראלי (שעודכן לאחרונה בשנת 1974), כל הממון שנצבר על ידי בני הזוג מיום נישואיהם, אמור להתחלק בין בני הזוג בצורה שוויונית, במידה והם מחליטים להיפרד. למעט סעיפים ספציפיים שהחוק הישראלי הוציא מסעיף האיזון, כל רכוש של בני הזוג יחולק ביניהם בצורה שווה, שלא תקפח אף אחד מהם.
בשנים האחרונות חל תיקון קל בחוק, הקובע שאין צורך להמתין עד מעמד הגירושין כדי לחלק את הרכוש בצורה שוויונית. בני הזוג יכולים, במידה והחליטו על כך מראש, לחתום על הסכם ממון שיקבע בצורה ברורה את חלוקת הממון העתידית ביניהם. מכאן, שבמידה ובני הזוג מגיעים למעמד הנישואין עם ממון, רכוש או זכויות סוציאליות שצברו בטרם לנישואין, אך הם לא מעוניינים לוותר עליהם ולחלק אותם במקרה של גירושין, הם יוכלו לחתום על הסכם ממון, שיבטיח חלוקה שיוויונית קבועה מראש.
יתרונות נוספים של הסכם ממון
הסכם ממון יוכל לקבוע אמות מידה של חלוקת רכוש גם במקרים של מוניטין שנרכש במהלך תקופת הנישואין המשותפת או בנכסים הקשורים לעתיד הקריירה. היתרון הגדול של הסכם ממון הוא במניעת הקונפליקט הקשה שעשוי להתעורר במקרה של גירושין בין בני זוג. גירושין עשויים, במקרים מסוימים, להיות מכוערים ומלאי מריבות ואי-הסכמות בין בני זוג, דבר שגורר פגיעה נפשית ומסב נזק חמור לילדים המשותפים. הסכם ממון טוב, שיחתם מבעוד מועד במעמד של עורך דין מקצועי המתמחה בדבר, יוכל להסיר דאגה מליבכם בכל הנוגע לגירושין עתידיים.
כדי לודא שקיים תוקף משפטי לאותו הסכם ממון עליו אתם חותמים, תתבקשו לאשר אותו לאחר החתימה בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני. יתרה מכך - כל שינוי או עדכון של הסכם ממון יחייבו אישור נוסף כזה מהערכאה המשפטית בישראל. הסכם ממון לא יאושר עד שהרשויות המשפטיות לא ישתכנעו שהוא נחתם בהסכמה מלאה של שני בני הזוג, ושהוא שיוויוני, הוגן ולא מקפח את זכותו של אף אחד מהם.
הסכם ממון - איזה עורך דין כדאי לבחור?
מומלץ לערוך הסכם ממון אצל עורכי דין המתמחים בתחום דיני משפחה, ולהם ניסיון ובקיאות בעריכת חוזים מסוג זה. עורכי דין המתמחים בדיני המשפחה והמעמד האישי, יוכלו לכוון אתכם בצורה הטובה והנעימה ביותר, ולהביא אתכם לחתימה על הסכם הגון וראוי, שיסיר דאגה מלבכם ויכובד על ידי רשויות המשפט בישראל, לשביעות רצונם של כל הצדדים.