כאשר צבען של השיניים כהה מדי או כשגודלן וצורתן אינן פרופורציונאליות לגודל הרצוי, מומלץ לבצע ציפוי שיניים. ציפוי שיניים היא אחת האפשרויות האסתטיות הטובות בכדי להגשים את המטרה. ישנן מספר טכניקות בהן מבצעים ציפוי שיניים כאשר בישראל מקובל לבצע את ההליך בשתי שיטות:
ציפוי שיניים קומפוזיט- ציפוי שיניים ע"י הדבקת עלי חרסינה, מתאים גם למצבים בהם השיניים שבורות.
ציפוי שיניים בשיטת הלמינייט -ציפוי הנראה טבעי לחלוטין והעשוי מחרסינה. מקובל לבצע למינייט לשיניים קדמיות בלבד וליתר דיוק לארבע השיניים הקדמיות. השחזת השיניים היא מינימאלית ופחותה בהרבה מאשר כשעושים כתר. לרוב, ידוענים (כוכבי קולנוע ודוגמניות) מבצעים ציפוי שיניים שהוא הליך יחסית מאוד יקר ומחירו יכול להגיע לאלפי שקלים עבור כל שן לשמונה השיניים הקדמיות.
הליך נוסף באמצעותו ניתן להשיג חיוך יפה הוא הלבנת שיניים, כאשר מבוצעת הלבנת שיניים ובשונה מההליך של ציפוי שיניים מבצע הרופא המטפל הבהרה של הכתמים על השן באמצעות שימוש בחמצן נוזלי בריכוז גבוה. גם הלבנת שיניים יכולה להתבצע בכמה אופנים ולפניכם השיטות הנפוצות בישראל.
הלבנת שיניים בלייזר- הבהרת שיניים זו מתבצעת באופן הבא: רופא השיניים מורח על השיניים הקדמיות חומר שבאמצעותו מלבינים את השיניים (מגיע בערכה והוא למעשה חמצן נוזלי בריכוז גבוהה) ובאמצעות מכשיר הלייזר מקרין על השיניים, פעולה זו אורכת כשעה והיא חייבת להיות מבוצעת ע"י רופא שיניים.
הלבנת שיניים בקרן אור כחולה- בדומה לשיטת הלייזר מקרין רופא השיניים את האור הכחול שבוקע מהמכשיר על השיניים שנמשכו בחמצן הנוזלי וע"י כך מלבין את השיניים, פעולה זו אורכת כשעה במרפאה ואף היא חייבת להיות מבוצעת ע"י רופא שיניים.
שיטת הסדים- הלבנת שיניים אותה מבצעים ע"י תבנית סיליקון שנוצרה בהתאמה ללקוח המטופל. לאחר יצירת התבנית הסיליקונית (את התבנית יוצרים באמצעותי כפות המולבשות על השיניים יחד עם גבס כדי ליצור את התבנית של המתרפא) משוחרר הפציינט לביתו כאשר ההוראות הן כל לילה לפני השינה יש ליצוק חומר (חמצן נוזלי בריכוז נמוך) אל תוך התבנית ולישון איתה וכך במשך שבוע עד שמתקבלת התוצאה הרצויה.
ראוי להוסיף כי תוצאות הלבנת שיניים נשמרות לתקופה של כשנה ויש להמעיט בצריכת צבענים שאינם מטיבים עם השיניים לדוגמא יין אדום, קולה וכדומה.
צוות המומחים של מדיקארט פורטל האסתטיקה של ישראל