צבע האוכל שאנו אוכלים הופך את האוכל לכיף ומגוון יותר, אך הצבע לא נועד רק לצורך אסטטי או לקישוט. הצבעים בעולם החי והצומח נוצרים מחומרים מסוימים בעלי תכונות כימיות ואחרות, ובין השאר קיבלו גם את "תכונת" הצבע שלהן. למעשה צריכה (אכילה) של צמח בעל צבע מסויים, תספק לגופינו את המרכיבים הכימיים מהם "עשוי" אותו הצבע ומכאן כדאי וחשוב לדעת מה נותן לנו כל צבע וצבע שאנחנו אוכלים.
כל הירקות והפירות הצבעוניים תורמים לשמירה על חוסנו של הגוף ועל הגנתו מפני מחלות, אולם ניתן לזהות ולייחס לכל צבע "התמחות" מיוחדת.
יש כוח בשלל הצבעים והגוונים של הירקות והפירות: באדום, בכתום, בירוק, בלבן, בסגול. כוח של עוצמה בריאותית. מחקרים מוכיחים כי אכילת ירקות בחמישה צבעים באופן יומיומי חיונית להגנה על הגוף ושמירה על בריאותו.
צבע אדום – הכוח להלחם בסרטן ובמחלות לב.
צבע כתום - הכוח לשמור על תפקוד תקין של מערכת החיסון, ולהלחם בסרטן.
צבע ירוק - הכוח לשמור על ראייה תקינה, ולחזק את העצמות.
צבע לבן - הכוח לשמור על כלי הדם והלב, ולהלחם בחיידקים ובדלקות.
צבע סגול - הכוח להאט תהליכי הזדקנות, ובפרט הזדקנות המוח (ממש "אנטי-אייג'ינג" בפעולה).
סה"כ מומלץ ביום לאכול 5 פירות וירקות => בחמסה של צבעים!
כוח הצבע של הירקות והפירות ומה מאפיין אותם- לדוגמה:
ירקות ופירות כמו העגבנייה והאבטיח העשירים בליקופן- נוגד חמצון יעיל התורם להגנה מפני מחלות סרטן, מחלות לב, כלי דם ועוד. ירקות עליים ירוקים העשירים בכלורופיל התורם להפחתת הסיכון לסרטן ובלוטאין- שיש לו תפקיד חשוב בשמירה על ראייה תקינה ועוד..
כתבה הדס בסקינד- תזונאית ב"נקודת זינוק"
נקודת זינוק היא התוכנית המובילה והמקיפה בישראל לשינוי והטמעה של אורח חיים בריא בילדים ונוער.
עמית מורג- הקים ומנהל את נקודת זינוק- התוכנית המובילה בישראל לשינוי והטמעת אורח חיים בריא והרזיה לילדים ונוער. בעל MBA מהמרכז הבינתחומי בהרצליה בהתמחות בשיווק ומערכות מידע. יועץ ארגוני ומאמן עסקי מזה 9 שנים. שימש בתפקידי ניהול שונים וכיום מנכ"ל המרכז הישראלי להתעמלות במים.