נתחי אסאדו צלויים בגריל
מרכיבים:
1.5 ק"ג אסאדו (עם עצם) חתוך לקוביות
4 כפות שמן זית לטיגון
1.5 ליטר מים רתוחים
3 בצלים חתוכים לרצעות
5 גרגרי פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
6 גבעולי כרפס
4 גבעולי טימין
4 גבעולי נענע
4 גבעולי פטרוזיליה
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל גרוס
למרינדה:
4 כפות רכז רימונים
3 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
1)חממו סיר, טגנו בצל כ-15 דקות.
2)הוסיפו שום, מלח ופלפל כ-3 דקות לפני הוספת המים הרתוחים.
3)במקביל הרתיחו מים בקומקום, הוסיפו לסיר. זרקו 5 גרגרי פלפל אנגלי, 4 עלי דפנה, וצרור עשבי תיבול (כרפס, טימין, פטרוזיליה ונענע) למים והביאו שוב לרתיחה.
4)משרתחו המים יש להוסיף את הבשר חתוך לקוביות כמו שהוא ללא צריבה. הביאו לרתיחה נוספת ותנקו שאריות שומן וקצף בעזרת מסננת. בשלו כשעה וחצי וכבו את האש. ה
5)נתחים עכשיו מאוד רכים ומאוד חמים, יש להעבירם מיד לקערה שבה הכנו מראש 4 כפות רכז רימונים, 3 כפות דבש, 2 כפות רוטב סויה ו-3 כפות שמן זית.
6)מערבבים את הנתחים במרינדה (חשוב שיהיו חמים) ומעבירים לתבנית, לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-15 דקות או עד שמשחים.
7)להגיש עם תפו"א צלוי או פירה.
שף שאול ברדה,
קייטרינג "ארץ גשן-אמנות קולינרית"
http://www.go-shen.co.il