אם יעבור החוק שנדון בימים אלה בכנסת, הטלת עמלות על חשבונות עובר ושב תהיה אסורה על הבנקים. כן, הבנתם נכון: לא יהיו יותר עמלות עו"ש ומי שאין לו חסכונות לא ישלם לבנק כלום.
אל תדאגו לבנקים - הם יפסידו מתוצאה מכך מיליארד שקלים לשנה, אבל עדיין יישארו עם הרבה מאד מיליארדים (עמלות הבנקים אחרות לקחו מאתנו ברבעון האחרון בלבד כ-3 מיליארד שקלים). והם ימשיכו להרוויח גם ממי שיש להם רק חשבונות עו"ש.
ביטול עמלות העו"ש היא מטרה צודקת ביותר. ראשית, משום שאלו עמלות שלא קיימות ברוב מדינות המערב ואצלנו מתקיימות (לכאורה) כתוצאה מתיאום מחירים שפוגע בתחרות (כך קבעה הממונה על ההגבלים העסקיים באפריל 2009).
שנית, משום שמי שמשלם את העמלות הללו הם בעיקר מי שכושר המיקוח שלהם הכי קטן - השכבות החלשות וחלק ממעמד הביניים. אפשר לנחש ששרי אריסון ולב לבייב לא משלמים עמלות כאלו, או עמלות בכלל. מעמד הביניים, גם כשמבטלים לו עמלות עו"ש (ע"ע סטודנטים, ואולי גם מבצעי בנק יהב ובנק מזרחי, למשל), עדיין משלם הרבה ריביות ועמלות על דברים אחרים. לעומת זאת, מקשישים שחיים מקצבת זקנה גובים הבנקים, מן הסתם, את כל עמלות העו"ש שאפשר, בלי הנחות. ככה הבנקים עובדים.
מקור הרווח המקורי והאמיתי של הבנקים הוא מגביית ריבית על הלוואות שהם יכולים לתת בזכות הכסף שאנחנו מפקידים בבנק. לכן, הרווח הכפול של עמלות העו"ש הוא מיותר ולא צודק, במיוחד כשהוא נוצר (לכאורה) בזכות קיום של תיאום מחירים האסור על-פי חוק ההגבלים העסקיים. במיוחד כשמי שמשלם הם בעיקר מי שתלויים בחסדי הבנק, ולכן אינם חופשיים לסרב וקשה להם להתמקח.
שוקי גלילי מייעץ לקמפיין האינטרנט של המועצה הישראלית לצרכנות, לביטול עמלות העו"ש.