לאנשים שמתעסקים כל חייהם עם מחשבים, יש כמה תסריטים שגורמים להם להזיע. אחד הדברים המפחידים מכל הוא מקרה של נזק שדורש שחזור קבצים. לפעמים מדובר בווירוס, לעיתים בטעות שגרמה למחיקה ויש את הגרוע מכל- נזק פיזי לדיסק עצמו. מה עושים?
מתי צריך לבצע שחזור קבצים?בוא נגיד שאתה עובד כבר שבועיים על עבודת גמר. או על פרוייקט גרפי ענק בעבודה. ואז, מסיבה כזו או אחרת, הכל נמחק. המחשבה הראשונה שחולפת בראש במקרה כזה היא מאיפה לקפוץ. אבל חכו רק עוד רגע: שחזור קבצים שנמחקו או נפגעו הוא דבר אפשרי. ניתן להחזיר את הגלגל לאחור.
תוכנות שחזור קבצים- לשירותכםבעולם ישנן כיום כלים רבים שיעזרו לך במקרה שתצטרך שחזור קבצים. בכל מקום, אם זה באינטרנט או בחנות מחשבים, תוכל למצוא תוכנת שחזור קבצים מקצועית, שתעשה ניסים ונפלאות במחשב שלך ותחזיר אותו לקדמותו. תוכנות שחזור מידע פותרות בעיות רבות, כמו למשל שחזור קבצים לאחר פרמוט. העניין מסתבך כשרוצים לבצע שחזור קבצים שנפגמו מגורם חיצוני.
שחזור קבצים בעקבות נזק פיזישלא כמו במקרה של מחיקת קבצים מתוך המחשב או פגיעה של וירוס, נזק פיזי שנגרם לאמצעי בו נשמרו הקבצים – דיסק קשיח, סי.די או DVD – יקשה על שיחזור קבצים. במקרה כזה, למחשב בדרך כלל לא יהיו את הכלים להתמודד בעצמו עם שחזור קבצים פגומים (כלומר, בעזרת תוכנה) ויהיה צורך להיעזר במומחה בתחום.
אז אל תבהילו אותי - יש מומחה שחזור קבצים, יהיה בסדר...אכן, זהו הגורם אליו יש לפנות במקרה כזה. שחזור קבצים מדיסק שנפגע פיזית או כתוצאה מפגיעה בחומרה אחרת, נעשה על ידי מומחה לשחזור קבצים. זהו אדם שיודע לשחזר קבצים אפילו מתוך רכיבים שנשרפו ובמילה אחת ניתן לקרוא לו: קוסם.
לא סתם מומחה שחזור קבצים נקרא כך. למומחה מקצועי ממש אין תחליף בתחום הזה וגם אם נראה לכם שהמצב שלכם נואש- פנו אליו. התוכנות והאמצעים המיוחדים שבהם משתמש אותו מומחה יכולים להתגבר על כל בעיה כמעט, כולל שחזור דיסק קשיח במלואו, אלא אם כן אתם מתכננים לבצע שחזור דיסקים שעברו גריסה...
בחרו לעצמכם חברת שחזור קבציםישנן בשוק חברות רבות שעוסקות בשחזור קבצים פגומים או שחזור קבצים שנמחקו. תשמחו לדעת שישנן גם חברות ישראליות רבות מהסוג הזה, כך שלא צריך להרחיק לכת בשביל שחזור מידע. למרות שזה מפתה, אל תשלמו כל סכום עבור השחזור. תמיד תוכלו למצוא חברה שתעשה זאת במחיר סביר ובאופן מושלם.
ואולי פשוט תגבו?יש פעולה פשוטה אחת שתחסוך מכם את כל זה העניין. היא נקראת גיבוי. ולפעמים נראה שאנשים לא מבינים עד כמה מדובר בדבר פשוט. אלו השיטות הנפוצות לגיבוי, כולן זמינות ועושות את העבודה בקלות:
• גיבוי על דיסק חיצוני: אפשר לצרוב על סי.די או להעביר הכל לדיסק חיצוני. איך עושים את זה? אולי בפעם הבאה...
• גיבוי באינטרנט: ישנם אתרים רבים שמציעים לכם לאחסן את המידע אצלם. תוכלו להגיע אל החומר מכל מקום ולא להסתכן בכך שהמקום בו אחסנתם ייפגע.
• RAID: שיטה קצת מסובכת יותר, שכוללת גיבוי אוטומטי במעין דיסק 'תאום'. מומלץ להתייעץ עם טכנאי לפני שנוקטים בצעד כזה.
מחשבים רבים מגיעים היום עם תוכנות גיבוי או עצות מועילות בתחום. אז בבקשה, תחשבו על הנושא טוב טוב, כדי שלא תצטרכו שחזור קבצים.
אורן שץ הוא מנהל אס.אי.או ישראל, המספקת שירותי קידום אתרים מקצועי במנועי חיפוש ושירותי שיווק באינטרנט.