כל מי שסובל מבעיית יונים כואב את התופעה - היונים נעמדות על עדן החלון ומחרבנות למדרכה. לפעמים הן נעמדות על קצה הגג ומחרבנות למרפסת, ולפעמים הן נעמדות על המרפסת ומחרבנות לחנייה.
בכל הפעמים הדבר מסתכם במצבורי לשלשת, לכלוך, סירחון ועוד לא הזכרנו מחלות וזיהומים.
מה עושים כדי לפתור את הבעיה? אז נכון כשהיונים נכנסות למסתור כביסה או לגג הפיתרון הוא פשוט - אוטמים את פתחי הכניסה ברשת ובכך מונעים מהיונים לחדור לבית. אבל כשהיונים פשוט עומדות על עדן החלון או הגג מה עושים? הרי לא ניתן באמת לכסות את הבית כולו ברשת . ..
הפיתרון השכיח ביותר למניעת נחיתת יונים הוא דוקרנים. בשוק קיימים מספר רב של דגמים בצורות וחומרים שונים. הבעיה היא שלא בכל מקום ניתן להתקין דוקרנים. במעקה המרפסת למשל, לא תרצו לאכול אבטיח ולהרגיש כאילו אתם בכלא מוקפים בדוקרנים שימנעו מכם לברוח. או על עדן חלון בחדר ילדים או בסלון, מקומות שיש לילדים גישה אליהם מסוכן להתקין דוקרנים, שלא יפצעו חלילה. אז איזה עוד אפשרות עומדת בפנינו? ניתן כמובן להימנע משימוש במרפסת ולסגור את כל החלונות, אבל אז היונים ניצחו ואנחנו נסוגים . . ולא בשביל זה קנינו בית עם מרפסת.
אחד האמצעים להרחקת יונים, הפחות מוכרים לציבור הוא מערכת חוטי רטט. חוטי הרטט פועלים על העיקרון שהיונה מחפשת מקום יציב לעמוד עליו. כשהיא אינה חשה ביציבות מתחת לרגליה היא תחפש מקום אחר לעמוד עליו ותעזוב את האיזור הבעייתי.
היתרון הגדול של חוטי רטט הוא הבטיחות שלהם, ילדים לא יפצעו מהם ואנשים מבוגרים לא יתקלו בהם. מבחינה אסטטית החוטים פחות מפריעים בעין מהדוקרנים.
מערכת חוטי הרטט להרחקת יונים כוללת חוטי נירוסטה העמידים בפני חלודה קפיצים ותופסנים. את חוטי הנירוסטה מותחים לאורך האיזור המבוקש. בשני הקצוות מחברים את החוטים לעמודונים ובאמצע תומכים בחוטים עם קפיצים.
המרווח בין החוטים צריך להיות כזה שלא יאפשר ליונה להגיע למשטח שמתחת לחוטי הרטט ולעמוד עליו.
פיתרון פשוט להפליא שמתאים במיוחד להרחקת יונים מעדני חלונות של חדרי ילדים, בתי מלון, בתי אבות, ומרפסות.