המסחר במט"ח בשוק המקומי ננעל אתמול במגמה מעורבת של השקל מול המטבעות העיקריים.
בנק ישראל הודיע לאחר החלטת הריבית כי גם לאחר העלאה זו, ממשיכה המדיניות המוניטרית להיות מרחיבה. העלאת הריבית הנוכחית היא חלק מתהליך הדרגתי של החזרת הריבית לרמה 'נורמלית', שמסלולו ייקבע בהתאם להתבססות הצמיחה במשק העולמי והישראלי, לקצב עליית הריבית של הבנקים המרכזיים העיקריים, ולסביבת האינפלציה.
אתמול פקעו האופציות של הדולר שקל על בסיס השער היציג שנקבע ע"י בנק ישראל. האופציות על שער היורו נקבעו על-פי שער זה והשער המצטלב בין הדולר והאירו. בעת הפקיעה האופציות על היורו נקבעו על 5.4716 - שער שונה מהיציג.
הדולר הקנדי התחזק מול הדולר ונסחר קרוב לרמתו הגבוה ביותר מאז מחודש אוקטובר, זאת בעקבות סימני התאוששות שנרשמו בכלכלה הועלמית. סיבה נוספת להתחזקות הדולר הקנדי הינה העליות שנרשמו במחירי הנפט והזהב - כאמור מחצית ממלאי היצוא של קנדה מבוססים על סחורות.
הין נחלש אמש מול מרבית המטבעות העיקריים וצפוי להמשיך במגמה זו, על רקע הערכות כי הבנק המרכזי ביפן יהיה האחרון לעלות את שער הריבית בין כל המעצמות הכלכליות בעולם, לאור התאוששותה האיטית של הכלכלה היפנית מהמשבר הכלכלי.
הדולר נסחר סביב מחירו הגבוה ביותר מזה חודשים מול הין היפני, על רקע ספקולציות כי הפידרל ריזרב ימשוך חזרה את תכנית התמריצים אותה תיכנן להעניק - זאת בעקבות סימנים להתאוששות הכלכלה האמריקאית. מדד אמון הצרכנים לחודש דצמבר פורסם ברמה של 52.9 נקודות לעומת צפי כי יעלה ל-53 נקודות, מדובר בעליה חודשית שנייה ברציפות.
במסחר בחוזים עתידיים בארה"ב, ירדו מחירי איגרות החוב של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים והתשואה עליהן עלו ב-0.059% לרמה של 3.807%.
החוזים על הנפט רשמו עליה אתמול, לאור מזג האויר הקר מהרגיל שפוקד את אירופה וארה"ב ובעקבות ציפיות לירידה במלאי הנפט בארה"ב. בסיום המסחר החוזים על הנפט לחודש פברואר עלו ומחירה של חבית נאמד כעת על 78.8$.